От х:

Днес в x:

„Кауня” влезе в печат

Янко Митев вече е готов с новия " Каунь"

Емблематичният за хасковци и единстевн хумористичен вестник „Каунь” е вече в печатница.

В аванс бащата на изданието Янко Митев разказа, че в уникалния за държавата вестник, който излиза „когато можи, но винаги по панаиря”, в 16-я поред брой, хасковци ще си спомнят за колоритния поп от Сусам – Наско и ще се посмеят на хасковски лафове и мурафети от местни знайни и незнайни автори.

На страниците са публкувани и материали на участниците от 6-я хумористичен международен литературен конкурс ”Каунь-2012”, който този път е под мотото "Черен хумор”. Освен това на 7-ми септември, когато в дните на Хасково е официалната вечер на „Кауня”, пред театъра ще бъдат показани две изложби от Сърбия. Едната – от Международния конкурс за карикатура” Злата кацига” /в превод: Златен шлем/. На хасковска земя ще гостуват с творбите си прзьорите във форума, които са от цял свят. На местна сцена ще бъдат показани и карикатурите на един от най-изявените в тази област сръбски автори Горан Челиченин-Челик.

За първи път в Хасково ще бъде показано и изкуството за направата на склуптури от плодове и зеленчуци - карвинг. С преимущество ще са изработките от хасковски, любимешки и всички видове израстнали на местна почва кауни, открехнаха организаторите. За да покаже интересното изкуство в Града на Богородица е поканен майсторът в тази област Михаил Михов от Пловдив. Търсят се и местни мераклии да творят. Събитието ще е също на 7-ми септември, пред театъра, в ранния следобед. Всички необходими материали ще бъдат предоставени от организаторите. Майсторите ще трябва само да си донесат инструментите за изработка на творбите си.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини