От х:

Днес в x:

Миньонче си пожела 60-килограмов охранител

Анастасия си хареса Лео

Чаровното миньонче Анастасия се влюби в 60 килограмовия Леонбергер Лео и се зарече да си вземе подобен екземпляр за охрана. Девойчето се оплака, че в нейния квартал, зад супермаркет „Нелина 2“ на „Добруджа“ често се размотават безстопанствени кучета, които могат да бъдат много нахални, особено когато са на глутници. Видът и качествата на Леонбергера обаче спестяват неприятности, включително и с нахални мъжкари от породата двукраков.

Анастасия се запозна с Лео след като трябваше да му бие инжекция във ветеринарния кабинет на ул. „Атанас Узунов“. Второкурсничката по ветеринарна медицина в Стара Загора идвала тук на стаж през лятната ваканция. Първоначално се стреснала при вида на огромната захапка на Леонбергера, но после обяви, че е много сладък. И както се оказа, кротък. Кучето не смени спокойното си поведение дори по време на инжекцията и спокойно позволяваше на непознати да го милват и закачат. Очевидно бе добре дресирано-само след едно „хайде“ се качи само на задната седалка в джипа на стопанина си. Там седна културно. Само дето колан не си сложи.

Леонбергерите имат славата на специално селектирана порода за боеве с други кучета. Създадени са в началото на 19-ти век в германския град Леонберг, чрез смесване на Ландсир, Санбернар и Пиринейско планинско куче. Получава се могъщ „звяр“, достигащ до 80-90 кг, но пък с много добросърдечен характер. Темпераментът им е толкова уравновесен, че са изключително подходящи за компаньони/включително и на деца/ и семейни кучета. Разбира се, подходящи са и за пазачи.

Г. Христов

Двойката си допадна за секунди
Леонбергера е едно от най-добричките кучета въпреки впечатляващия си външен вид
Отлични са за дресиране-Лео сам се качи в колата си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини