От х:

Днес в x:

Олимпийка: Обидно е представянето ни на Олимпиадата. Преглед на регионалния печат

"Пенка Маркова: Обидно ми е от представянето ни на Олимпиадата"-интервю във вестник "Хасковска Марица". Пенка Маркова е олимпийска вицешампионка по баскетбол от Москва 1980-та година. Оценката за представянето на настоящите олимпийци е кратка-обида. Жената живее в Англия и от първо лице следяла Олимпиадата с надежда, че ще дочака добри резултати, но не би. Паралелите с нейното време са ясни-сегашния спорт не е спорт. Интервюиращия поставя темата в контекста-"държавата абдикира", но г-жа Маркова го казва по правилно" синът ми е залепен за компютъра и търся начин да го изкарам навън".

Що се отнася до държавната абдикация, клишето е измислено от спортисти, на които им идва много добре да са на държавна хранилка цяла година и после да бъдат туристи за големите спортни мероприятия, като Олимпиадата. Г-жа Маркова поне е назовала нещата с истинските им имена-представянето на българите на олимпийските игри бе обида.

И още спорт: "Григор изравни най-доброто си класиране на олимпиадата". Вечната ни тенис надежда стигна до завидното 52-ро място в световната ранглиста, което е изравнен ранкинг-рекорд за български тенисист. Чака се дебютът му в топ 50 на света. Иначе представянето му в Лондон бе същото и като на останалите-обида.

Още заглавия: "Фирми за дърва затрупани с поръчки за септември"-чело. Хората масово купували дърва, без да се стряскат от очакваното повишение до 150 лв за тон нарязани и нацепени. Тока вече поскъпна и се чакат огромни сметки през зимния отоплителен сезон. Затова всеки се презапасява с твърдо гориво. Излиза и по на сметка да купуваш по това време, преди започването на есенните дъждове, които ви цакат с някой и друг килограм.

"Пожар изпепели за втори път частен имот в Хасково". Семейство пенсионери от хисарската улица "Бъндерица" за втори път бяха опожарени по мистериозен начин. И миналата година и тази, избухвал пожар в празната къща. За късо време той унищожавал цялата постройка и обзавеждане. Бабата и дядото, които живеят на Бъндерица обаче не щат да се местят, затова внуците им трошат пари за ремонти и нови мебели.

"Наркомуле без книжка причини катастрофата край Свиленград". 36 годишният свиленградчанин Михаил Михайлов предизвика тежка катастрофа край Свиленград, след като тръгнал неправилно да изпреварва тир. Ударил се челно в австрийско тежкотоварно возило, което пък влязло в насрещното и се забило в турски тир. 3-ма са ранените, най-тежко Михаил, който е с разкъсан корем. Бе успешно опериран в хасковската Хирургия, но състоянието му е критично. Михайлов нашумя през февруари 2011-та когато използва семейството си, включително двете си малки деца, като щит на контрабанда на хероин. Михайлов бе спипан на ГКПП Капитан Андреево с 27 кила дрога, докато се връщал със семейството си от Турция. Обяснението му бе култово, дори и като за наркомуле-един непознат му предложил да пренесе през границата тенекии с маслини и Мишо се навил от добро сърце. Впоследствие обаче се нави да "съдейства" на разследването и получи домашен арест. И така домашно арестуван от 1 година, Михайлов се озовал вчера на магистралата, където пътя без обяснения наказал калпавото му шофиране.

"Хасковските алпинисти отново на покрива на Европа". Хасковлии стъпиха на Монблан. Група водена от Иван Ангов покори покрива на Европа през най-популярния маршрут-през френският курорт Шамони. Участвали са 15 души, от които 12 алпинисти.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини