От х:

Днес в x:

Узбекистан примамва Гришо с 1 милион долара. Преглед на регионалния печат

Узбекистан примамва Гришо с 1 милион долара, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е на 2 страница. Примамливата оферта била съобщена от узбекистански журналисти пред български медии в Лондон. „Много малко дават”, гласял насмешливият коментар на бащата на тенис звездата - Димитър Господинов.

Правят барелеф на полк. Веселин Вълков до Руската, водещо заглавие на първа страница. Паметникът ще се намира в началото на пътя през Кенана, който ще носи името на командира на 10 родопски полк по време на Втората световна война. Решението за именуването му бе взето на сесията в края на юли.

Откриха скелет на подрастващ на 5 хиляди години, друг акцент от първа страница. Става дума за разкопките край Меричлери.

Община Любимец топи 600 хил. лева дългове, акцент от 2-ра. Информацията е от кмета Анастас Анастасов, който заварил общината с борчове за 2 милиона и 600 хиляди лева. Част от дълговете били стопени.

Искат туристически център в Ивайловград, пише още на страницата. Проектът за 385 638 лв. вече бил внесен в Разплащателната агенция към земеделското министерство. Мярката, по която се кандидатства, е „Насърчаване на туристическите дейности” по програмата за развитие на селските райони.

Проверяват съдия за работата му като следовател, водещо на 3-та. За проверката на съдията в Харманли Веселин Коларов. Поради забавяне и изтичане на давностният срок са били прекратени дела за катастрофи със смъртни случаи.

Глобяват началника на полицията в Харманли, друго заглавие на 3-та. Санкцията е наложена от съда в Хасково заради непредставена справка за сигнал за отвличане.

Ваньо Танов изпита 96 кандидат-митничари, пише още на страницата. Лично шефът на митницата препитвал мераклиите да работят на бариерата.

Много от тайните на света са скрити в България, темата на 4 страница. Става дума за италианския писател Пиер Луиджи Готти, който обикаля страната в търсене на истории за новата си книга.

„В” група стартира с мача „Димитровград” – „Хеброс”, акцент от спортната страница. Мачът ще е на 19 август. Вчера се теглил жребият, „Хасково” ще играе с „Гигант” в Съединение.

Самодейка от Калугерово пази мънистен колан от 1908 година, водещо на 8 страница. Самодейката е Велика, родена в Навъсен, но задомена в Калугерово. Коланът се пази като семейна реликва.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини