От х:

Днес в x:

Константиново на бунт заради безводие. Преглед на регионалния печат

Константиново на бунт заради безводие, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Симеоновградското село е с пресъхнали чешми повече от две седмици. Проблемът е във водопровода от Брягово, който се пука заради нацепената от сушата земя. По това трасе идва вода и за хасковското село Александрово, чиито жители се пържат на същия огън. Според специалистите от ВиК цепнатините в земята са толкова дълбоки, че пукат старите етернитови тръби и авариите следват една след друга.

Безимотен се оказа оземлен с нива под вода, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Заплетената история на 53-годишния Фикрет Мустафа от с. Долно Големанци, който през 2004-а купил 10 дка земя край селото. По-късно се оказало, че обработва чужд парцел, докато неговият е под вода.

Развалят договора с фирмата-изпълнител на пътя Хасково-Минерални бани, с въпросителна накрая, акцент от 2-ра. Ремонтът на отсечката трябваше да е завършен още миналата година. Фирмата е „Пътстрой” Стара Загора и все още работи по участъка. Кога ще е готов, никой не знае.

Производители на корнишони: Реколтата е добра, търсене няма, друго заглавие от 2-ра. По тон - тон и половина на ден вадят производителите, но изкупната цена на едро е ниска, жалват се краставичари. Първо качество се изкупувало едва по 45 стотинки, второто – по 20.

66 акта отнасят търговци през юли от Агенцията по храните, пише още на 2-ра. Най-честите нарушения са продажба на негодни храни, липса на условия за съхранение, персонал без здравни книжки.

Награда от томбола е новата схема за телефонни измами, заглавие от 3-та. Предупреждението е от МВР. Мошениците са изобретателни, непрекъснато съчиняват нови легенди и непрекъснато им се връзват на схемите.

Полагат 70 000 тона асфалт на шосета Гълъбово-Симеоновград, темата на 5 страница. За ремонта на участъка, известен като най-разбития път в България.

90 борци мериха сили на събора в Калугерово, акцент от спортната страница.

„Перла” в пътеводител на кръчмарския стопаджия, водещо на 8-ма. Хасковският ресторант с автентични табели от времето на соца влиза в своеобразен пътеводител на най-екзотичните кръчми в страната. Инициативата е нещо като „100-те национални туристически обекта”. Във всяко заведение ще се продават книжки с място за печати, а който събере 100 за година, получава ваучер за кръчма по избор.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини