От х:

Днес в x:

Любомир Павлов с нови четири обвинения, започва дела срещу клевети

Серия от дела за сериозни суми срещу куп лъжи и клевети обеща да заведе един от собствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов. По-рано днес той се сдоби с нови четири обвинения, които според него преминали границата.

Павлов наруши мълчанието си, подчертавайки, че атаките срещу него са заради "една медийна война", която, според него обаче, трябва да се води чрез конкурентни и пазарни средства, а не по този начин.

Бизнесменът обясни новите обвинения, връщайки се назад във времето, когато преди години срещу него, във връзка с работата му в Общинска банка, е образувано дело първоначално по член 219 от НК - за безстопанственост, а след това е било изменено по член 282 от НК - за длъжностно престъпление. 10 месеца по-късно производството е прекратено, а Павлов успял да осъди държавата и така получил удовлетворение за причинените му морални и здравословни щети.

Съсобственикът на медийната група обясни, че тогава никой не е споменавал за подобна имотна облага на стойност 20 милиона лева, за каквато се твърди сега.

На база на серия от лъжи, на базата на едно старо дело и на базата на един сейф на жена ми се възбужда отново такова обвинение, заяви още Любомир Павлов.  По думите му, и сто пъти да възобновят това дело, имотна облага няма.

Тези обвинения са скалъпени, те са изсмукани от пръстите. Вече очаквам да ме обвинят за какво ли не - те могат да кажат, че съм виновен и за пожара в Сакар, изтъкна бизнесменът и добави, че се знае, че тези обвинения няма да издържат в съда, но целта е да се оказва влияние върху медиите, където има участие.

Според него определени медии в България действат в пълен синхрон с някои представители на правосъдната система и изрази съжаление, че "в България няма наказателна отговорност за това, че някой прокурор или следовател се е поддал на неоснователни твърдения, каквито се пишат срещу него в определени медии."

Очевидно тези прокурори са били колеги на Делян Пеевски, на когото му се пази мястото в следствието, коментира Павлов.

Той категорично отрече срещу него да се води разследване от френските власти. По отношение на имотите във Франция, спрягани за негова собственост той подчерта, че той като физическо лице не притежава такива имоти, а те са собственост на отделни дружества. Всички те са закупени на 100% със заем, който е гарантиран с ипотека на съответния имот. Покрай обвинението за укриване на данъци Павлов поясни, че винаги си е плащал тези задължения.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини