От х:

Днес в x:

Свидетел: Извадиха костите на убитата Дарина в кофа

Благо Ставрев

Костите на убитата в Любимец Дарина са били вадени от кладенеца с кофа. Понеже гривните на бунара били тесни, а по средата минавала и тръбата на сонда, в 8-метровата дупка не успял да влезе служител на Гражданска защита, затова спуснали ромчето Ангел. Момчето събирало от дъното костите и ги слагало в кофа, която изтегляли горе с въже. Това разказа днес пред съда 82-годишен съсед на Благо Ставрев, очевидец на случилото се.

49-годишният любимчанин Благо Ставрев е подсъдим за убийството на Дарина, с която живеел на съпружески начала. 38-годишната жена изчезнала през 2008-а, а две години по-късно останките й бяха открити в кладенеца в двора на къщата на Благо в Любимец. Той е в ареста от декември 2010 година, а процесът срещу него върви към своя край. При разглеждането на мярката му за неотклонение на 6 декември 2010-а пред репортер на Haskovo.net Благо призна, че е убил Дарина, защото му искала пари да се устрои с друг мъж. Но категорично отрече да има нещо общо с изчезването на майка й. Тъщата изчезнала по същото време – края на 2008-а, била обявена за издирване от полицията в Добрич, защото се водела с постоянен адрес в Каварна. Днес показания дадоха трима свидетели, двама не се явиха. Отказали да приемат призовките, стана ясно в залата.

Сред свидетелите бе и психоложката Маргарита Здравкова, която била посещавана за консултации от Дарина. Според Здравкова при Дарина се наблюдавали симптоми на „тревожно-депресивни състояния с временна агресивност“. Психоложката препоръчала преглед при психиатър. На днешното съдебно заседание глоби за неявяване отнесоха съдебният лекар Христо Еленски и шефката на болницата в Пазарджик Дора Атанасова.

Според първото заключение на д-р Еленски краката на убитата Дарина са били вързани с въже, но по обясненията на Благо дъното на кладенеца било пълно с боклуци и е възможно съдебният лекар да се е заблудил. Затова на доктора бе възложена повторна експертиза, но днес той не се яви, не бе изпратил и заключение, затова бе глобен. Болничната шефка пък отказала да състави комисия от лекари, която да направи тройна психологична експертиза. Съдът разпореди да се състави комисия от експерти, като ги посочи поименно. Следващото съдебно заседание бе насрочено за 21 септември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини