От х:

Днес в x:

Любовта изобщо не е сляпа

В живота няма нищо случайно – има научни доказателства защо се влюбваме в точно определен мъж, понякога съвсем неподходящ за нас.
 
Любовните връзки са толкова различни: дали ще бъдете водещият или подчиненият; колко свобода ще си дадете един на друг; дали връзката е обсебваща, стигаща до психологическа зависимост; колко време ще продължи и т. н.
 
Днес имаме свободата да избираме партньора си, както никога досега, с изключение на хората, изповядващи някои религии. Въпреки това има безброй примери на изключително умни жени, които имат трудности със запознанствата, сложни връзки и съкрушителни разводи. Най-лесно е да обвиним стечението на обстоятелствата, но обяснението се крие много по-надълбоко. Специалисти в областта на връзките анализират 4 основни фактора, които ни влияят в любовта.
 
Биологична: Каква роля е изиграло генетичното ви наследство за развитието на личността ви?
Повтаряте ли модела за мъж, който имате от баща си и брат си или съумявате да излезете от него?
 
Културна: Какво място заема обществото, етносът, религията, социалното положение и културата на средата в която сте отгледани?
 
Социална: Размислете за това как се е оформило самочувствието ви и сравнете начина, по който сте били приемани от околните и как самите вие сте се възприемали.
 
Психологическа: Как сте били отгледани и каква е била връзката с родителите ви има огромно значение за развитието ви.
 
Дешифрирането на тази важна информация ще помогне и на двамата партньори да разберат какъв модел е връзката им, в какъв период от развитието й се намират, къде и кога може да очакват бъдещи кризи, което в крайна сметка ще доведе до задълбочаване и стабилизиране на отношенията или до прекратяването им.
 
Любовта по природа е щастлива, тя трябва да носи радост и на двамата. Ако сте попаднали в капана на нещастната, обсебващата, ревнивата или насилствената любов и ви е трудно да се справите сами със ситуацията, е нужно да потърсите професионална помощ – от психотерапевт, сексолог, специалист по успешни връзки или от Алианса за защита от домашно насилие.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини