От х:

Днес в x:

Общината става ефективна, градините предстоят

Общината се огради, за да се санира

Общината става по-ефективна поне енергийно, видя haskovo.net. Днес започна санирането на фасадата на администрацията по проекта за енергийна ефективност гласуван от местния общински съвет. На „Общински“ 1 поставят външна изолация. Дограма и климатици общинарите вече имат. 

Веднага след това ще се пристъпи към ремонт и подобряване на местните детски градини, както и дългоочакваното им оборудване с климатици. Първи в списъка са двете дежурни за лятото забавачки-ОДЗ №15 и ОДЗ №22. И на двете места са необходими климатици, като в момента общината изчислява кубатура на помещенията, мощността на уредите и т.н. След това ще дойде ред и на останалите градини. Някъде ще се налага по мащабни ремонти. Най-вече на градините с плосък покрив, чиито втори етажи са особено податливи на прегряване. Обикновено става дума за сгради, които са били построявани за нещо друго и впоследствие преустройвани в градини. 

С предимство ще бъде ремонтът на новооткриващата се детска градина „Ежко Бежко“ на мястото на Дом „Надежда“. Там ще има конструктивни промени, смяна на дограми и ремонт на WC. Градината ще започне новата учебна година с временно назначен директор и с подбран от него педагогически състав. Непедагогическият персонал ще бъде взет ан-блок от ДДЛРГ „Надежда“.

Г.Христов

След което сградата ще стане по-ефективна енергийно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини