От х:

Днес в x:

Откриха две домашни лаборатории за марихуана

Петима мъже и една жена бяха заловени при специализирана полицейска операция за предотвратяване разпространението на наркотици на територията на Областната дирекция на полицията в Пловдив. В петък около 18 часа на изхода на Пловдив в посока Садово криминалисти от група "Наркотици", колегите им от управлението в Асеновград и служители от секторите "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция" спрели за проверка лек автомобил Фолксваген, управляван от В.А. /40 г./ от Садово. В колата пътувала и приятелката му М.М. /34 г./ от същия град. У нея бил намерен плик с марихуана. При последвалото претърсване в жилището на мъжа били открити 12 топчета от същия наркотик. Експертите установили, че иззетата марихуана е с общо тегло 57,094 грама.
В хода на разследването станало ясно, че двамата купили наркотика от 40-годишния пловдивчанин В.П. Той бил заловен в дома си в Пловдив заедно с неговия съсед З.Р. /27 г./ в момент на претегляне на марихуана с електронна везна. При проверка в къщата и двора на В.П. били открити общо 49,38 грама от изсушения коноп. По време на операцията било установено още, че В.П. купил наркотиците от друг пловдивчанин - С.В. /29 г./, в чийто апартамент и мазе полицаите открили две лаборатории за отглеждане на марихуана. При последвалото претърсване от различни помещения са били иззети 30 растения канабис, посадъчен материал от същия вид, 57 полуизсушени стръка канабис с общо тегло 2,5 кг, сух канабис – 27,79 грама, и оборудване за отглеждането на растенията. В лекия автомобил на С.В. са били намерени още 0,149 грама марихуана. Същия ден е бил заловен и А.И./ 25 г./ от Пловдив, който помагал на С.В. в отглеждането на канабиса.
След 24-часовото задържане на шестимата, заловени по време на специализираната операция, петимата мъже са приведени за 72 часа в следствения арест. Установено е, че Н.П. и З.Р. са известни на полицията и осъждани за подобни престъпления.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини