От х:

Днес в x:

Драма! Италия е полуфиналист след изпълнение на дузпи

Италия се класира за полуфинал на Евро 2012, след като победи Англия с 4:2 след изпълнение на дузпи. Двата отбора не успяха да си отбележат гол в редовните 90 минути и в двете допълнителни продължения на мача. Така се стигна до изпълнение на 11-метрови наказателни удари, където италианците се оказаха с по-силни нерви и с четири  реализирани дузпи отстраниха Англия от европейското първенство. "Адзурите" ще срещнат отбора на Германия на единия полуфинал, а на другия Португалия ще се изправи срещу световния и европейски шампион Испания.

Първи за Италия вкара своята дузпа Марио Балотели, след това Монтоливо пропусна, като ударът му мина встрани от вратата. Андреа Пирло и влезлите като смени Ночерино и Диаманти бяха другите точни от бялата точка. Пирло показа страхотна класа и психика при своето изпълнение, като само копна леко топката, но Харт вече се бе хвърлил вдясно и нямаше как да реагира.

За отбора на Англия своите дузпи пропуснаха Ашли Йънг, който нацели горната греда на Джиджи Буфон и Ашли Коул, чиито удар беше спасен от италианския страж. Точни бяха капитанът Стивън Джерард и Уейн Рууни, но това не бе достатъчно на "Трите лъва" да победят.

В първото продължение Италия бяха по-креативният отбор. "Трите лъва" се прибраха в своята половина и се отбраняваха, като изчакваха своята възможност за контраатака. Джордън Хендерсън влезе в игра на мястото на Скот Паркър. Вторите 15 минути на продълженията преминаха отново под натиск на италианците, с епизодични атаки от страна на възпитаниците на Рой Ходжсън. До 110-та минута процента на владеене на топката бе 63% за "Адзурите" и 37% за Англия, италианците имаха над 600 точни паса, а англичаните малко над 300. Минути преди края на продължението след центриране на Диаманти отдясно Ночерино наниза топката в мрежата на Джо Харт, но голът беше отменен заради засада.

Първото полувреме на мача премина в постоянни атаки от страна и на двата отбора. Завихри се сериозна битка за надмощие в централната част на терена. Сериозни пропуски направиха Марио Балотели за „Адзурите” и Дани Уелбек за Англия. Италия се опитваше чрез поредица пасове в центъра и по крилата да отвори коридор за завършващ пас най-вече към Балотели, но той на няколко пъти не успя да отбележи. „Трите лъва” действаха стремглаво по крилата съответно с Глен Джонсън, Ашли Коул и Ашли Йънг, през центъра изключително активен беше Уейн Рууни. Двата тима показаха много красив футбол, но до гол така и не се стигна.

В началото на втората част Англия се опита да наложи натиск, но той беше само моментен. Италианците отговориха с няколко опасни атаки, като пропуски направиха Балотели и Де Роси. В 60-та минута наставникът на „Трите лъва” Рой Ходжсън направи двойна смяна, като пусна в игра Анди Керъл и Тио Уолкът. Те замениха съответно Дани Уелбек и Джеймс Милнър. Битката продължи с преимущество във владеенето на топката и атаките за Италия. В 77-та минута Алесандро Диаманти влезе в игра на мястото на Антонио Касано, който свърши много работа за своя отбор, но не успя да отбележи гол във вратата на Джо Харт. Две минути по-късно беше изваден и Даниеле де Роси, а на негово място в игра Чезаре Прандели пусна Ночерино.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини