От х:

Днес в x:

Общината се засили да прави електронно правителство. Преглед на регионалния печат

"Електронно правителство по проект прави общината" научаваме в "Хасковска Марица". От дописката на страница втора не се научава какво е "електронно правителство", но става ясно, че е нещо с безвъзмездна финансова помощ от Европа. В този смисъл била докладната внасяна от кмета Иванов на утрешната сесия на Обс. В докладната се казва, че се цели създаване на по-добри условия за функционирането на общинската администрация, повишаване на енергийната ефективност на общинският сграден фонд и транспортния сектор. Електронното правителство ще повиши ефективността на чиновниците в общината, вярват вносителите на докладната. Има и други докладни, посветени на искане на пари от Европа. Там проектите звучат "проектно": -"Адаптиране на климатичните промени" "Иновации за зелена индустрия" и прочие гръмко звучащи фрази. Утре Обс трябва да упълномощи кмета да иска пари от Европа.

Иначе идеята за електронно правителство, или по-точно електронна община, бе широко афиширана от опозицията на отминалите кметски избори. Не трогна никой, може би защото хасковлията не вярва, че нещо може да повиши ефективността на хасковския чиновник.

"Тушираха в зародиш преврат при диабетиците"-чело на вестника. Диабетиците се скараха кой да командва. На общо събрание приличащо малко на махленска седянка, ръководителят Петър Дялков запази властта срещу претендента Димитър Димитров. Запазването стана по чисто административен начин-Димитров нямал право да участва в дебатите и да гласува защото не бил редовен член на съюза. На контрата на човека, че си плаща редовно членския внос, Дялков отговаря, че за да бъде легитимен един член трябва да подаде МОЛБА и тя да се одобри от съюза.

За какво да се моли г-н Дялков? Да бъде диабетик ли? Или да може да си изказва мнението?

Духът на соца още е жив, а го мислихме за умрял през 1989-та.

Още теми: "Бареков командирован на морето, не се яви на дело" Бареков срещу кмета се отложи за трети път поради неявяване на журналиста и неговия адвокат. Заради което съдът заплаши, че ще ги глоби и двамата. Ще му стане втората хасковска глоба на Бареков, след като кмета го осъди за 2501 лв.

"Път убиец дебне и в Книжовник" водещо на стр. 2-ра. Пътя в през Книжовник е в такова окаяно състояние, че може да убие някой. Прави се паралел с пътя-убиец в Симеоновград, където миналия Великден загинаха 6 деца. Те бяха прегазени от пиян шофьор, но част от причините бяха в проядения от дупки път.

Дупките по пътя през Книжовник са налични. Пияниците също.

"Екстрадират Брендо в Италия за 1 г." Тополовградчанинът Евелин Банев-Брендо ще бъде екстрадиран в Италия за срок от 1 година, реши Софийския градски съд. Там ще бъде предаден на властите в Милано за да бъде съден по обвинение за разпространение на наркотици. Естествено, адвокатът на Брендо ще обжалва, искал "българските магистрати да си довършат работата", сиреч Брендо да бъде съден в България. Доста по-добре отколкото да бъде съден в Милано.

И за Боевски щеше да е по-добре да бъде съден в България, щото N-та инстанция след N-то обжалване щеше да го направи по-чист от момина сълза. Пък в Бразилия взеха, че го осъдиха.

"Новинар юг": "Гъсеници смляха 20 000 декара гори"-чело. Гъсеницата гъботворка изгризала листата, но горите вече се възстановили.

"С 50 лв кандидатстваш за университет от Заря" Там се помещава кандидат-студентска борса и център за приемане на документи за българските ВУЗ-ове.

"Кризата изяде и дискотека в Стамболово". частен съдебен изпълнител я обявил за публична продан. Цена-180 бона.

"Приключи делото на ДЗИ срещу сираче, искат му 35 хиляди лева". 9-годишната Веселина Карамфилова е осъдена да плати 35 бона на застраховател, защото баща и причинил катастрофа в пияно състояние, при която загинал заедно с друг човек. Понеже е единствен наследник, момиченцето трябва да поеме възстановяването на изплатената от ДЗИ застраховка Гражданска отговорност, в размер на 35 хиляди лева. Плюс още един иск за 10 752 лв, за който се чака само решение на Върховния касационен съд. Като се добавят и лихвите, излиза че мъничето ще трябва да плаща греховете на баща си цял живот. Само до навършване на пълнолетие, сумата по лихвите ще е половин милион, изчислява вестника.

Изходът е един и през него вече минаха повече от 1 млн българи. Терминал 2.

"Женският тим ще е локомотивът на баскетбола в Хасково" на стр 7-ма. В ролята на машинист ще е хирургът Георги Гелов, чието интервю се мъдри на цяла страница. Най-забавното в него : вече са намерени 2 американки и 6 българки да играят за Хасково. През юли почват тренировките, до тогава Гелов и Станислав Станков от магазини за месо "Милушев" ,гледат видеоматериали на кандидати за хасковската баскетболна фланелка. Виден специалист се търси за треньор.

Остава само да чуем свирката на локомотива.

Това бе по-интересното в днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини