От х:

Днес в x:

Кучета нападнаха жена пред Цигарената, обвиняват пазачите, че ги хранят

Дворът на Цигарената, който според потърпевши се е превърнал в свърталище на бездомни кучета, хранени от пазачите

Агресивни кучета нападнаха млада жена тази сутрин на тротоара пред входа на бившата Цигарена фабрика в Хасково. Светла Георгиева била атакувана от три животни, едно по-едро и две по-малки, по думите й, четвърт час преди седем, докато отивала на работа. Жената се паникьосала и размахала дамската си чанта. Опитала се да избяга от псетата, като прекосила асфалта и застанала на разделителната ивица между двете платна на бул. „Васил Левски“, но кучетата я последвали и там. Всичко това се случило пред безучастните погледи на охраната на фабриката, по думите на жената. Помогнали й няколко преминаващи оттам жени, както и колите по булеварда.

Две минути след инцидента тя подала сигнал на тел. 112, а малко по-късно и жалба до общината.

Когато споделила със свои познати за нападението тази сутрин, някои от тях й признали, че също са били обект на нападение от тези кучета и затова избягвали да минават оттам. Според тях мъжете от охраната на неработещата фабрика хранят животните, защото нощем могат да разчитат на тях при навлизане на хора в района.

Репортер на Haskovo.net отиде на мястото, но кучетата не се забелязваха нито отвън, нито вътре зад оградата. Сградата и дори дворът на бившата Цигарена фабрика на практика са недостъпни, вратите са заключени, оставени са само телефони за връзка с охраната.

На портала пристигна мъж, който се представи като „началник на охраната“, но отказа да съобщи както името си, така и да отговаря на всякакви въпроси. Попитан дали е вярно, че охранителите хранят агресивните кучета, той отвърна „Имаме право да не отговаряме на въпроси“.

Единственото, което каза мъжът бе, че той също се е обадил на тел. 112.

Тодор Кръшков

Шефът на охраната отказа да отговаря на всякакви въпроси
Жалбата до общината е от тази сутрин
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини