От х:

Днес в x:

Катастрофални наводнения във Флорида

Крайбрежието на Алабама и голяма част от Флорида са наводнени. Там валя през целия уикенд, като в някои области паднаха над 20 см дъжд. Гръмотевичните бури и торнадо разрушиха домове и офиси, много хора останаха без покрив. Извънредно положение е обявено в Пенсакола.

Според властите в Ескамбиа Каунти, Флорида, където се намира Пенсакола, очакваните щети възлизат на повече от 20 милиона долара. Придошлите води до 8 фута (около 2,40 м) заляха част от града.

"Наводнението потопи колата ми и почти достигна покрива на апартамента ми. Не знаех на кого да се обадя или към кого да се обърна",
разказва Лилиан Мърфи пред Си Ен Ен.

Националната метеорологична служба отбелязва, че подобни валежи и бури не е имало от години в района. Електрозахранването е прекъснато, съоръженията са под водата.

Освен в Ескамбия Каунти, извънредно положение е в сила в Санта Роса Каунти, Флорида.

Светкавица удари момче в Алабама в неделя, то е прието в болница в критично състояние.

Освен това няколко пътища и мостове са неизползваеми. Голям брой домакинства и офиси са претърпяли щети от разрушителната сила на водата. Сред засегнатите е и затворът в Пенсакола. Централната сграда е била залята - около 6 фута е било нивото на водата в един момент през уикенда. "Основната част от затвора, в който се помещават 697 затворници, остана само във властта в бурята", цитират местния шериф американски медии. Но не е била компрометирана сигурността в затвора.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини