От х:

Днес в x:

Хасковското УНГ легна под ножа на софийското

Д-р Недев се подложи на апаратурата, с която лекува пациентите си

Шефът на хасковското отделение по Уши нос и гърло, д-р Ангел Недев последва примера на редовите хасковлии и легна под ножа на гостуващия от София д-р Асен Меджидиев-шеф на клиниката по УНГ към "Пирогов". Ежеседмично Меджидиев оперира гърла, носове и ущи на хасковлии. Недев решил да покаже, че това, което предлага на пациентите си, е от най-висока класа и сам се подложил на лечението. Той бе една от 5-те тежки операции, които извърши Меджидиев вчера в хасковската МБАЛ, научи Haskovo.net.

Оказало се, че д-р Недев е имал сериозна патология, която години наред му е пречела в ежедневието. Препоръчвали му клиники в София, Пловдив или другите университетски центрове, за да получи необходимото лечение. С характерната за българина склонност към неглижиране на проблема, ако не е нетърпим, а и заради огромната работа стоварила се върху хасковското УНГ, Недев непрекъснато отлагал лечението. От половин  година хасковското Ушно поема може би най-големия пациентски поток в МБАЛ. Заради ограничения капацитет, Недев дори превърнал шефският си кабинет в обикновена болнична стая.

Накрая доктора се принудил да обърне внимание и на себе си. След операцията се чувства добре и в момента се възстановява от пълната упойка. Любопитното е, че още един лекар от МБАЛ, анестезиолог, се доверил на услигите на Меджидиев и също се подолжил на операция вчера.

Заедно с ортопеда д-р Румен Кастелов, д-р Меджидиев е най-натоварения визитиращ софийски специалист в Хасково. От месеци наред, той идва почти всяка събота за прегледи и операции в хасковската болница.

Г.Христов

Д-р Асен Меджидиев/с бялата престилка/ е претоварен с хасковски случаи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини