От х:

Днес в x:

Реабилитират Иван Ванчев-пак окръжен прокурор на Хасково

Иван Ванчев пак ще седне зад бюрото си

Висшият съдебен съвет възстанови на поста досегашният окръжен прокурор на Хасково Иван Ванчев. Въпреки че днес главният прокурор Борис Велчев отново е предложил Ванчев да бъде дисциплинарно уволнен съветът е решил той да се върне начело на хасковската прокуратура.

Ванчев бе отстранен от поста си и срещу него започна дисциплинарно производство след скандал в края на миналата година. Съмненията бяха, че Ванчев незаконно е подслушвал висши магистрати, политици и близката до него Миглена Тянкова, която е настоящ председател на Хасковския окръжен съд. Оказа се, че прокурорът наел частен детектив за да следи личния живот на дамата. Ванчев коментира пред медиите, че случаят е личен и това не касае работата му. Главният прокурор Борис Велчев обаче настояваше Ванчев да бъде уволнен, заради оранване на престижа на съдебната власт. Абсолютно безпрецедентно обаче, висшият съдебен съвет се противопостави на Главния и дори изрази становище за пълно оневиняване на Ванчев.

Все пак наказание ще има. Макар и възстановен, ще бъде орязано трудовото възнаграждане с 10 % в срок от 6 месеца. В момента, Ванчев е в отпуск.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини