От х:

Днес в x:

Глутница разкъсва жена в Ручока, спасяват я минувачи

Веселина Мавродиева днес отново посети болницата за инжекция и превръзка

Хасковлийката Веселина Мавродиева е с жестоко разкъсана подбедрица след нападение от няколко бездомни кучета на улицата „Видин“, под бившата Руска гимназия. Жената била отървана от случайно преминаваща кола. Двамата мъже в нея не само разгонили зъбатите нападатели, но откарали Веселина в болницата, за оказване на първа помощ. 

Инцидентът станал вчера в три и половина следобед. Веселина пресичала района около ОУ „Любен Каравелов“ на път за кв. Бадема. Жената не забелязала, че минава покрай пълен контейнер за смет. В този момент две, не много големи кучета, я заджавкали ожесточено. Жената се отклонила в страни без да променя скоростта и посоката на движение. Песовете обаче и скочили. Един я захапал за жилетката, друг посегнал към крака и. Веселина размахала наличните чанти и дрехи, и успяла временно да се откопчи от помиярите. В този момент иззад гърба я нападнало друго куче. Видяла го чак когато усетила зъбите му да перфорират прасеца и. Шурнала кръв, жената запищяла. По щастлива случайност в този момент по тясната уличка преминавала кола. Пътуващите в нея двама мъже спрели и разгонили глутницата. После метнали полуприпадналата от страх Веселина и я откарали в спешното. Там и били бяс и тетанус, направили и превръзка. Следват 7 поредни инжекции срещу бяс в инфекциозно отделение и шевове на разкъсания крак. 

За случая днес ни уведоми синът на потърпевшата Ангел. Той видял новината в Haskovo.net за нахапаното момиченце в Македонската махала и поиска координатите на майка му. Планира да обединят случаите и заедно да подадат иск срещу общината, която според тях е длъжна да осигури безопасността на гражданите си. 

Семейството всъщност живее на Куба, където отдавна имало глутници кучета, но не мислили, че и по други квартали е така. Именно в Куба, възрастна жена бе жестоко нахапана от свиреп помияр посред бял ден. Бабата бе спасена от двама абитуриента на Езиковата. Дни след инцидента , извършителят спокойно си лежеше на зелената площ в близкия парк и лениво гонеше мухите с опашка. 

И нападателят под Руската крачеше необезпокояван днес, макар и без антуража си. Солидно черно-бяло куче, приличащо на каракачанка и отговарящо по размер на описанието, спокойно обхождаше зоната около „Любен Каравелов“. Наистина, по думите на Веселина, онова което я захапало било черно-оранжево, но жената призната, че не е много сигурна. Със сигурност обаче в този район има много кучета, свидетелстват живущи там. 

Потърпевшата жена и сина и, днес са при съдебния лекар д-р Христо Еленски, а следобед ще осъществят контакт със семейството на нахапаното момиченце от „Драгоман“. Haskovo.net ще ви държи в течение на стъпките, които пострадалите ще предприемат.

Г.Христов

Следите от зъбите се виждат ясно
Разкъсан е голяма част от прасеца и
Мястото на инцидента-кошове за смет на ул. "Видин"
Край тях отново се мотаеше един от заподозрените
Спътниците му били "ей толкова големи", показва потърпевшата
Помиярът, който жестоко нахапа възрастна жена до Езиковата на 15 март, още си стои необезпокояван в Куба
Друг издраска личицето на 6 годишната Василия на ул. Драгоман
Бездомни кучета има и в центъра
Кошовете за боклук се считат за тяхна територия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини