От х:

Днес в x:

Осъденият за Черния Великден Живко намесен в кръчмарско нощно меле

Данаил и Живко слушат присъдите си за катастрофата в Симеоновград. Живко е вдясно

Осъденият преди по-малко то месец на 10 години затвор за смъртта на шестимата младежи в Симеоновград Живко Желев се забърка в среднощно кръчмарско меле в село Брод, научи Haskovo.net. Побоят в димитровградското село станал по миналия петък, на 18 май. Тогава група от Симеоновград празнувала рожден ден в бистро „Европа“ в Брод. Сред тях бил Живко Желев, който само две седмици по-рано, на 3 май, изслуша присъдата си от окръжния съд в Хасково. Той бе признат за виновен, че е дал ключовете от колата на пияния си братовчед Данаил Георгиев, който пък помля шестимата младежи навръх Великден 2011-а. Живко получи 10 години затвора, а Данаил- 12.

На 18 май компанията от Симеоновград се скарала с други клиенти на заведението – от село Радиево. Конфликтът възникнал заради момиче. Малко след 3 часа през нощта персоналът заключил дискотеката да чисти, а двете компании се замлатили здраво отвън. В суматохата пострадал 42-годишният Живко Николов от Брод. Той тръгнал да отървава братовчед си от Радиево, но отнесъл силен тупаник, паднал на асфалта и загубил съзнание. След падането си глътнал и езика. Момчета от Брод се втурнали да помагат и успели да го освестят. По-късно 42-годишният мъж бил откаран в хасковската болница с опасност за живота. След 10-дневно лечение днес той е бил изписан.

Участниците в мелето от село Брод са сигурни, че Живко Желев е бил сред групата побойници от Симеоновград. Тартор на групата бил младеж с прякор Батиста. Той бил и най-активният побойник. Момчетата от Брод – Павел, Тихомир, Данчо, обаче не са съвсем сигурни дали самият Живко е размахвал юмруци в мелето.

От персонала на заведението пък казват, че тайфата от Симеоновград доста често ги посещава, особено когато има дискотека – обикновено в петък вечер. Почти винаги, когато те идват, стават инциденти, кавги, побоища, казват от бистро „Европа“. Майката на собственика дори сигнализирала в полицията в Димитровград за агресивните младежи, на никой не си мръднал пръста.

Тодор Кръшков

Бистро "Европа" в с. Брод
В петък вечер тук има дискотека, която събира младежи от околните села
Вилиана Севова е била зад бара онази нощ, но не е видяла нищо от мелето вън
Павел Божидаров се опитвал да разтърве биещите се
Пребитият Живко от Брод
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини