От х:

Днес в x:

Паякът в Хасково поскъпва, прибира 17 лв. без да вози

Паякът в Хасково става все по-лаком

Поскъпване на „паяка“ с 5 лева, ако не ви вози автомобила до наказателния паркинг, предлага в докладна записка до общинския съвет кметът Георги Иванов. Това става с промяна в наредбата за администриране на местните такси и цени на услуги. Предлага се „репатриране с „паяк“ без превоз“ от 12 лева да се увеличи на 17 лева“. Досегашната цена при „репатриране с превоз“ остава 35 лева.

Усилията на Haskovo.net да проумее какво всъщност означава „репатриране без превоз“ доведоха да следния резултат: това означава глоба за неправилно паркиране, когато е установено от обслужващите „паяка“, но собственикът е дотърчал преди да му откарат колата на наказателния паркинг. Усилията да бъде представено като такса за услуга са довели до абсурдната формулировка „репатриране без превоз“, тъй като на практика услуга няма.

В друга докладна записка пък се предлага такса от лев на час престой на наказателния паркинг на „Тролейбусен транспорт“ . Това обаче ще става след изтичане на 8 часа престой там, ако дотогава собственикът не си е взел автомобила.

Промените в наредбите са публикувани на официалния сайт на община Хасково в изисквания от закона срок преди гласуването им залата на ОбС. Следващата сесия е насрочена за 1 юни. Дотогава гражданите могат да правят предложения и възражения.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини