От х:

Днес в x:

20 лъва гледат акция „Митници”. Ремонтират ПМГ с 1.4 млн. Преглед на регионалния печат

20 лъва гледат акция „Митници” от клетки, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на 3 страница. Два камиона с 20 лъва, тигър и четири малки лъвчета останали в клетките си на ГКПП Капитан Андреево от 30 април до 6 май, защото нямали необходимите документи. Така станали свидетели и на акция „Митници”.

Арест на митничар причини смъртта на баща му, продължава по темата друга дописка на същата страница. Родителят на арестувания митничар Стефан Константинов починал от инсулт дни след ареста на сина си.

Производители: Подбиват ни цените на разсада, челно заглавие на първа страница във вестника. Става дума за коренчетата за дини на пазара в Свиленград. Прекупвачи свалили цената до 13 стотинки.

22 тона боклуци събрани за ден в Хасково, друг акцент от първа страница. За акцията „Да изчистим България за един ден”. Темата е водеща на 2-ра.

Ягоди и череши за 5 лева килото, друго заглавие на 2-ра. Става дума за пазара на отбивката за с. Крепост.

Столетник ветеран с грамота от военния министър, пише още на страницата. 100-годишният Жеко Марков от село Лозен, община Любимец, получил грамота от Аню Ангелов. Възрастният мъж е един от 22-те живи участници във Втората световна война.

Тир на общински съветник се обърна в дере, друго заглавие в броя, за инцидента с камиона на Красен Ангелов.

Здравният министър откри модерно Интензивно в Свиленград, на 4-та. Изданието отделя цяла страница на темата.

Хасковски щангист вкара френски клуб в елита, акцент от спортната страница. Постижението на Савко Кътев – 138 кг. в изхвърлянето и 160 кг. в изтласкването класира тима му „Saleux” на върха в „Б” дивизия на Франция.

Удариха депо с безакцизни папироси край Хасково, заглавие над главата в „Новинар юг”. Конфискувани са 45 мастербокса цигари, трима са арестувани. Акцията се провела в местността „Идимирли” край Хасково.

Найденов забрани рязането на тръбите за скрап, водещо на 1-ва. Земеделският министър спрял бракуването на тръбите от напоителните системи заради съмненията, че се режат здрави.

Ремонтират ПМГ с 1.4 млн. лв. като подарък за 40-годишнина, акцент от втора страница. Новината бе съобщена от министъра на икономиката Делян Добрев на тържеството на гимназията в петък. Проектът за саниране на сградата е одобрен, ремонтните дейности започват още това лято.

Кърпят 23 000 кв. м. дупки по пътищата в региона, водещо на 2-ра.

Димитровград събра 9 т боклуци на съботник, чело на 4 страница. За съботната акция за почистване на държавата.

С парапланери, фолк и спорт разпуснаха неохимци, темата на 6 страница. За честването на Деня на химика в Димитровград.

133 метра комплекси, тема на 7 страница. За спора около идеята за монумент на Васил Левски край Свиленград. Всъщност на страницата спор няма, защото и двата публикувани по темата материала са критични към инициативата.

Награждават победителите в „Китна Тракия” по пощата, акцент от 12 страница. Журито щяло да мисли една седмица, а победителите ще получат наградите си по пощата.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини