От х:

Днес в x:

Змиярите от Механото полагат обществено полезен труд

Ако ти се доработи, поседни си, почини си, ще ти мине

Двамата 12-класници, които прочуха школото си като решиха да плашат преподавателите със змии, са наказани от педагогическия съвет на Механото, да полагат обществено полезен труд. Димитър и Георги трябва да окосят и прекопаят градинките около училището. В рамките на два дни, двамата трябва да се трудят по минимум два часа. В честите моменти, като този на снимката, часовникът се спира. Пуска се само когато се работи, изясни заместник директорката г-жа Карадимова. 

Димитър и Георги приемат спокойно и с чувство за хумор наказанието си. Твърдят, че самите те предложили по този начин да изкупят вината си. Не целели да стресират някой конкретен учител, било шега. 

Шегата включвала подхвърляне на смок в тоалетната и в учителската стая. Смоковете били умрели. „Намерихме ги на центъра“ уточниха учениците. Все пак като видели каква олелия се вдигнала, Димитър и Георги здраво се стреснали че могат да ги изключат от училище, само месец преди завършване на средното. После дошла и възпитателна беседа в къщи. След нея момчетата решили, поне за известно време, да бъдат по-тихи от водата и по-ниски от тревата.

Г.Христов

Имаше и моменти като този
Сеирът за останалите от Механото бе пълен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини