От х:

Днес в x:

13 °C

7 места по света, които е забранено да посетим

  Всеки има своите мечтани дестинации и любими места, на които би се връщал отново и отново. Но има и други, които - и да искаме, няма как да посетим. Ето кои са и защо достъпът до тях е ограничен.

  Островът на змиите

  Ilha da Queimada Grande, познат още като Snake Island, е остров, част от територията на Бразилия. Той се смята за най-смъртоносния в света, а причината са неговите обитатели.

  Както се досещаме по името му, това са змии - отровни и по една на всеки квадратен метър. Това е домът на над 4000 от най-отровните влечуги на света, чиято отрова е способна да разяжда човешка плът.

  На това парче земя в открития океан на колко 40 километра в брега има абсолютна забрана за посещение. И причината е напълно логична - вероятността да умрем след ухапване от змия е почти 100%.

  Зона 51

  Всички сме чували за нея. Супер секретната база на американците, разположена дълбоко в пустинята Невада. Около нея се носят митове и легенди, свързвани най-вече с комуникация с извънземни, която се извършва на територията на Area 51. А истинското й предназначение така и не е станало публично достояние, което още повече засилва мистериозността.

  Пътят към тази зона е отцепен на километри, миниран и строго охраняван. Достъпът на обикновени хора е строго забранен, а използването на смъртоносно оръжие срещу тях - напълно разрешено. Затова - без глупави експерименти.

  Спалнята на кралицата

  Посещенията в Бъкингамския дворец се радват на голям интерес от страна на туристите. Но има една стая от огромната сграда, до която не е възможно да получим достъп - покоите на Елизабет Втора.

  Единственият пробив във сигурността в това отношение е от 1982 г., когато мъж успява да се вмъкне в спалнята на кралицата. Оттогава мерките за сигурност са още по-строги, затова по-добре ние да не пробваме.

  Трезорът на Coca Cola

  В него се крие тайната рецепта за газираната напитка. И тя, оказва се, е една от най-строго охраняваните вещи в света. Трезорът се намира в банка в Атланта, а достъп до него имат само двама души.

  Остров Норт Сентинел

  Тук заплахата идва не от смъртоносни змии, а от местното население. Племето, наброяващо няколкостотин души, живее в пълна изолация от останалия свят. А всеки опит на ентусиасти да се доближат до брега е приветстван враждебно, със закани, които прерастват в действия, ако се осмелим да навлезем на тяхна територия.

  Островът, който се намира в Бенгалския залив и е част от Индия, е официално забранен за посещения. Той тъне в мистерия от векове и се смята, че племето, което го населява, съществува от около 60 хиляди години, пише Express.

  Остров Повеглия

  Този италиански остров във Венецианската лагуна е известен като "кървавия" остров. Неговата история е свързана със смъртта на над 150 хиляди души. Те умират от чума по време на варварските нашествия в епохата на Древен Рим, след което биват изгаряни и заривани в общи гробове.

  Въпреки че от това време са минали хиляди години, спомените са още живи. Земята е покрита с човешки останки и прах от кремации. Рибари разказват, че в мрежите им често са се хващали човешки кости.

  Смята се също, че смъртоносни зарази продължават да върлуват на острова. Поради всички тези причини, дори и да имаме някакво мазохистично желание да посетим Повеглия, няма да намерим кой да ни закара с лодка там. А и ни трябва специално разрешение, което се издава само на учени и изследователи.

  Пещерата Ласко

  Намира се в Югозападна Франция и е известна със своите хиляди палеолитни пещерни рисунки на около 17 хиляди години. Тя е включена в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

  През 1948 г. пещерата е отворена за посещения, но през 1963 г. я затварят, защото атмосферните влияния и човешката дейност влияят пагубно на рисунките. За да не се губи туристическия интерес, в близост до Ласко и в подобна пещера се прави точно копие на рисунките й.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
  24 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
  24 ное 2020
  Последни новини