От х:

Днес в x:

21 °C

7 места по света, които е забранено да посетим

  Всеки има своите мечтани дестинации и любими места, на които би се връщал отново и отново. Но има и други, които - и да искаме, няма как да посетим. Ето кои са и защо достъпът до тях е ограничен.

  Островът на змиите

  Ilha da Queimada Grande, познат още като Snake Island, е остров, част от територията на Бразилия. Той се смята за най-смъртоносния в света, а причината са неговите обитатели.

  Както се досещаме по името му, това са змии - отровни и по една на всеки квадратен метър. Това е домът на над 4000 от най-отровните влечуги на света, чиято отрова е способна да разяжда човешка плът.

  На това парче земя в открития океан на колко 40 километра в брега има абсолютна забрана за посещение. И причината е напълно логична - вероятността да умрем след ухапване от змия е почти 100%.

  Зона 51

  Всички сме чували за нея. Супер секретната база на американците, разположена дълбоко в пустинята Невада. Около нея се носят митове и легенди, свързвани най-вече с комуникация с извънземни, която се извършва на територията на Area 51. А истинското й предназначение така и не е станало публично достояние, което още повече засилва мистериозността.

  Пътят към тази зона е отцепен на километри, миниран и строго охраняван. Достъпът на обикновени хора е строго забранен, а използването на смъртоносно оръжие срещу тях - напълно разрешено. Затова - без глупави експерименти.

  Спалнята на кралицата

  Посещенията в Бъкингамския дворец се радват на голям интерес от страна на туристите. Но има една стая от огромната сграда, до която не е възможно да получим достъп - покоите на Елизабет Втора.

  Единственият пробив във сигурността в това отношение е от 1982 г., когато мъж успява да се вмъкне в спалнята на кралицата. Оттогава мерките за сигурност са още по-строги, затова по-добре ние да не пробваме.

  Трезорът на Coca Cola

  В него се крие тайната рецепта за газираната напитка. И тя, оказва се, е една от най-строго охраняваните вещи в света. Трезорът се намира в банка в Атланта, а достъп до него имат само двама души.

  Остров Норт Сентинел

  Тук заплахата идва не от смъртоносни змии, а от местното население. Племето, наброяващо няколкостотин души, живее в пълна изолация от останалия свят. А всеки опит на ентусиасти да се доближат до брега е приветстван враждебно, със закани, които прерастват в действия, ако се осмелим да навлезем на тяхна територия.

  Островът, който се намира в Бенгалския залив и е част от Индия, е официално забранен за посещения. Той тъне в мистерия от векове и се смята, че племето, което го населява, съществува от около 60 хиляди години, пише Express.

  Остров Повеглия

  Този италиански остров във Венецианската лагуна е известен като "кървавия" остров. Неговата история е свързана със смъртта на над 150 хиляди души. Те умират от чума по време на варварските нашествия в епохата на Древен Рим, след което биват изгаряни и заривани в общи гробове.

  Въпреки че от това време са минали хиляди години, спомените са още живи. Земята е покрита с човешки останки и прах от кремации. Рибари разказват, че в мрежите им често са се хващали човешки кости.

  Смята се също, че смъртоносни зарази продължават да върлуват на острова. Поради всички тези причини, дори и да имаме някакво мазохистично желание да посетим Повеглия, няма да намерим кой да ни закара с лодка там. А и ни трябва специално разрешение, което се издава само на учени и изследователи.

  Пещерата Ласко

  Намира се в Югозападна Франция и е известна със своите хиляди палеолитни пещерни рисунки на около 17 хиляди години. Тя е включена в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

  През 1948 г. пещерата е отворена за посещения, но през 1963 г. я затварят, защото атмосферните влияния и човешката дейност влияят пагубно на рисунките. За да не се губи туристическия интерес, в близост до Ласко и в подобна пещера се прави точно копие на рисунките й.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
  18 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
  18 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
  18 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
  18 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
  18 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
  18 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
  18 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
  18 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
  18 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
  18 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
  18 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
  18 май 2021
  Последни новини