От х:

Днес в x:

Пореден успех за "TILT"

Филмът на братя Чучкови "TILT" продължава да жъне успех след успех. Този път той получи награда за най-добър международен филм на фестивала  за независимо кино в Лос Анджелис.

Въпреки че продукцията не попадна в една от петте номинации за Оскар за чуждоезичен филм, тя получи своята популярност на фестивала в Калифорния. Той се провежда от 14 години и във всяко негово издание участват над 30 филма от различни жанрове и държави.

Това е втора награда за българския филм в радмите само на един месец. Преди това Виктор Чучков-син бе удостоен с награда за режисура. Сред номинираните в тази категория бе и Филип Фалардьо за филма "Господин Лазар", който се бореше за Оскар.
Освен че грабна две от най-големите награди, "TILT" получи номинации във всички ключови категории, сред които за най- добра актриса - Радина Кърджилова, за най-добър актьор - Яров Бахаров, за операторско майстроство - Рали Ралчев, и за музика - проф. Виктор Чучков. За "TILT" това бе 24-ото международно участие. Предстоят му още осем фестивала.

Няколко дни след награждаването на филма, "Чучков Брадърс" получиха още една добра новина. Техният проект "18% Сиво", е спечелил финансиране. Филмът ще бъде адаптация на едноименната книга на Захари Карабашлиев, който е и сценарист на продукцията.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини