От х:

Днес в x:

30 митничари на калъп. 6 трупа=12+10г. затвор. Преглед на регионалния печат

6 трупа=12+10г. затвор, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата за вчерашната присъда за двамата братовчеди – Данаил Георгиев и Живко Желев, е водеща на трета страница.

30 митничари на калъп, чело на първа страница. За акцията на МВР на Капитан Андреево, при която бяха закопчани 32 митничари. Спецполицаите спипаха рушвета за цялата смяна – 14 000 лева в момента на разпределиянето й на калпак. За 8 митничари ще бъде поискана мярка за неотклонение”задържане под стража”. Това може да стане още днес.

След 4 години най-сетне откриха транзитния център в Пъстрогор, акцент на 2-ра. Темата е вчерашното официално откриване на центъра.

Новата автогара тръгна с рейс за Атина, водещото заглавие на 4-та. Вчера официално бе открита новата автогара в Димитровград. Строителството й бе започнало още през 2007 година, но бе замразено заради липса на средства в общината. По-късно бе намерен концесионер – „Порт-транс Чавдаров”, който инвестира средства за довършването й.

„Хеброс” Харманли се спаси от изпадане, акцент от спортната страница. Оцеляването на клуба в Югоизточната „В” група става възможно, след като „Чирпан” хвърли кърпата.

Падна ми се да римувам сред дълга тревива нива, заглавие на интервю с първия димитровградски носител на наградата „Пеньо Пенев” поетът Ангел Ников. На 6 страница.

„Дусман” храни деца и болни за 12 млн. лева, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. Фирмата спечели обществената поръчка на община Хасково и ще снабдява с храна детските и социалните заведения в общината през следващите 5 години.

14 бона заработва една смяна на Капитан Андреево, челно заглавие на първа страница. За акцията на МВР на границата.

22 години затвор за Черния Великден, водещо на 3-та. За приключилия вчера процес срещу братовчедите Данаил Георгиев и Живко Желев.

До Орешец и обратно на бял кон, заглавие на рибарския петъчен материал на Щерю Щерев, на 4 страница.

Страда ли българинът от книгофобия, заглавие на 5 страница. Материалът на Пейчо Кънев завършва с цитат от Йосиф Бродски: „Има и по-тежки престъпления от това да се горят книги. Едно от тях е да не се четат”.

Подправки в саксии – хит в Норвегия, акцент от 8 страница. Материалът е посветен на гостуването на група ученици от гимназията по дървообработване в норвежкия град Стоке.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини