От х:

Днес в x:

„Екогласност” всява страх с епидемия от левкемия. Преглед на регионалния печат

„Екогласност” всява страх с епидемия от левкемия, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Повод за материала са изявленията на лидера Емил Георгиев за епидемия в Меричлери заради кариерата на „Каолин”. Според еколога заради тях арсенът в питейната вода е в количества, надвишаващи нормите, което пък довело до смъртта на много хора. Здравните власти, както и самата компания, разбира се, опровергават категорично тези твърдения.

Трима изнасилиха и убиха старица, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на криминалната страница. Двама братя – Даниел и Христо Желязкови, както и аверът им Златко Георгиев, са задържани за брутално изнасилване и убийство на 82-годишната Анастасия К. от тополовградкото село Срем.

Откриват новата автогара на ... 3 март, друго заглавие от първа страница. Вестникът се забавлява с грешка в официалния сайт на община Димитровград, където се появило съобщение, че лентата на новата автогара ще се реже на националния празник 3 март. Грешката била поправена още в първото изречение на съобщението, от което става ясно, че откриването всъщност ще е на 3 май.

Дарителите на общината остават анонимни по тяхна воля, водещо на 2-ра. За сесията миналия петък, на която бе решено да се създаде регистър на даренията. В него обаче няма да фигурират имената на дарители, пожелали анонимност.

Червените в Ивайловград преизбраха Георги Марков за лидер, друго заглавие от 2-ра. БСП управляваше общината в продължение на 12 години. На конференцията социалистите си дали добра оценка за този период.

Гълъби и курбан в памет на жертвите от катастрофи, акцент от 3-та. Бели гълъби пуснаха в небето на Симеоновград почернени близки на загиналите миналата година шестима младежи, в димитровградското село Крепост пък имаше 7 курбана по същия тъжен повод.

За психологията на бавното хранене, темата на 4 страница.

ОбС не помни какво е решил. За любовта с мирис на пари, заглавие на 5 страница. Темата е заседанието на ОбС Хасково миналата седмица, на което за малко да гласуват за втори път решение, прието преди два месеца.

Меломани честват Световния ден на джаза, акцент от 8 страница. Музиканти и фенове отбелязаха датата в клуб „Ралица”.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. Първият брой на „Новинар юг” след празниците ще излезе утре.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини