От х:

Днес в x:

Станчев, Нитова и Йовчева в битка за хасковското БСП

Смиляна Нитова/вляво/ и Иван станчев/най-вдясно/ гледат в различни посоки

Настоящият шеф на хасковското БСП Иван Станчев се оказа под нежна преса в битката за лидерският пост на днешната отчетно- изборна конференция на местната столетница. Конкуренция ще му бъдат настоящият общински съветник на БСП Смиляна Нитова и екс областният управител Райна Йовчева. Запознати твърдят, че този път няма да има характерните за социалистите отводи на конкуренцията. Ще се гласува до дупка.

Битката за лидерският пост ще реши и определянето на делегатите за партийният конгрес на БСП през май, който пък трябва да определи националния лидер на червените. Там двубоят е между Сергей Станишев и Георги Първанов.

Преди дни, Станишев бе на специално посещение в Хасково, за да удари едно рамо на Иван Станчев за предстоящата общинска конференция и да си осигури подкрепата му за конгреса. От това няма да има смисъл ако Станчев падне от власт и тъй като Станишев още е лидер на БСП, хора от кухната на столетницата твърдят, че на хасковският лидер е „постлано” от най-високо ниво, за спечелването на нов мандат.

Освен дуела Станишев-Първанов, днешното гласуване ще определи и местната политика на БСП. Известно е твърдото противопоставяне на Станчев на кмета Георги Иванов, позиция напълно подкрепяна от Станишев. Опонентите и на двамата обаче са на противоположната позиция. Първанов от години е подкрепял Георги Иванов, а Нитова и Йовчева минават за „кметски” хора. Въпреки че е в сесийната група на БСП в местния парламент, Смиляна Нитова неизменно гласува с кметските съветници. Случаят с Йовчева е по-особен. Тя бе считана за про-кметски настроена още като бе областен управител. Факт е обаче, че именно тя обжалва в съда, който впоследствие отмени, наредбата за отказ от административно обслужване на гражданите при неплатени задължения към общинската хазна.

Резултатите от гласуването ще станат ясно по-късно следобед.

Г.Христов

Райна Йовчева е някакъв компромис между двамата
Иван Станчев откри отчетно изборната конференция
Този път гласуването не бе единодушно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини