От х:

Днес в x:

По какви критерии вдигат хасковските паяци?

Репатрираният автомобил е бил на празното място

Още от първия си работен ден, след 8 месечно прекъсване, работата на хасковските паяци предизвика яростни критики. Мненията достигнали до редакцията се полярни - едни настояват, че трябва да работят повече паяци, защото всеки втори шофьор в града паркира където му падне. В момента в движение са 2 паяка.

Мнозинството от хората обаче задават резонния въпрос, по какви критерии вдигат хасковските паяци, при наличие на повсеместни нарушения. Защо от няколко неправилно паркирани коли, се вдига една, а други остават безнаказани. Особено болезнен е въпроса за тези, които паркират пред жилищата си. А се оказва, че това в един момент става незаконно.

Такъв е случая на наш читател, изпратил писмо със снимка на редакционната ни поща, подписал се като „Марин“. В писмото си, хасковлията настоява, че от 6 месеца паркира пред дома си на пресечката между „П.Р.Славейков“ и „Алеко Константинов“. Не е получавал глоба за неправилно паркиране. Днес обаче, колата му е била вдигната и до момента се намира на наказателния паркинг. Марин отбелязва че и двете коли, пред и зад него са в нарушение, но са били „помилвани“ от паяците. И прилага снимка.

Колата на читателят ни е била на празното място, точно на ъгъла, между двата фолксвагена, които също са в нарушение. Задният дори е качен върху бордюра. Тук не може да се говори за пристрастие към марките, защото колата на потърпевшия, също е фолксваген. „Незнайно по какъв ред и причини е избрана моята кола“ чуди се Марин.

Справка в закона за движение по пътищата гласи, че всеки автомобил който е паркиран на по-малко от 5 метра от кръстовище, е в нарушение.

Въпросът обаче стои: на какъв принцип измежду нарушителите се наказват някои, а други са помилвани. Подобен казус възникна миналата седмица с фиш наложен от общинска полиция. „Изгоря“ скромен опел измежду други неправилно паркирани /но лъскави/ автомобили.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини