От х:

Днес в x:

24-годишен почина в хасковската болница. Бащата: Това е убийство

    24-годишният Динчер Али е починал снощи в интензивното отделение на хасковската болница. Момчето е било оперирано миналия понеделник от апандисит. През следващите няколко дни обаче се почувствал зле, имал оплаквания и бил преместен в Интензивното отделение на болницата, където лекарите се борили за живота му, за съжаление неуспешно.

    Смятаме, че момчето е починало от белодробни усложнения, поясни изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов.  Той е и хирургът, оперирал Динчер миналия понеделник. Според него няма връзка между хирургичната интервенция и последващите усложнения на белия дроб. Д-р Гелов допълни, че са направили всичко  възможно за момчето, викали за консултация проф. Чавдар Стефанов от Пловдивската университетска болница, известно светило в медицината. „Имаме съмнения за белодробна тромбоза, но чакаме заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза“, допълни д-р Гелов. Освен съдебния лекар д-р Христо Еленски в експертния екип има патолози от Стара Загора.

    Роднините на починалото момче пък са реагирали много бурно на вестта за кончината на младежа и снощи в болницата е имало сблъсък с полицията според очевидци.   

    Бащата Али Али е категоричен, че става дума за лекарска грешка. „Това е убийство“, категоричен е той.

    По думите му след операцията миналия понеделник Динчер започнал да повръща кръв. Затова го преместили в Интензивното. До края на седмицата роднините търсели информация от лекарите, но получавали само неясни отговори „Положението му се подобрява“. Въпреки това според бащата на момчето никой от близките не е посягал на лекар, макар че все пак в болницата е имало полицаи.

    Според бащата на момчето синът е можело да бъде спасен, ако навреме е бил преместен в болница в Пловдив или София.

    По думите на съдебния лекар д-р Христо Еленски става дума за „белодробен инцидент“, но заключението на тройната експертиза все още не е оповестено.

    Роднините са категорични, че ще търсят справедливост в съда и вече са наели адвокат.

    Анета Кутелова

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (61)

    • 1
      Ня
      Някой
      143 -4
      19:34, 21 авг 2017
      Нека неговият работодател на Динчер -Светлю каже колко пари е дал предварително на Гелов ?
    • 2
      Си
      Система ХАЛИФАКС
      156 -11
      19:53, 21 авг 2017
      Както винаги и този път лекарите са безгрешни и чисти като сълзица... Егати здравната реформа, и здравната система и хасковските псевдолекари... Как може по такъв безотговорен и безобразен начин да се отнасят към човек??? Къде е тази държава, къде е соня димитрова ошарената рзи и кокошка??? Кой ще търси отговрност от тези гнусни хора наречени лекари в хасково? Какъв белодробен инцидент каква тромбоза при 24годишен млад човек??? Кого баламосвате еееееййййййййй.... Не се нахрани тази лекарска паплач във всички областни мбал /провинциални/... Крайно време е поне един лекар да бъде шутнат поради лекарска немарливост!!!
    • 3
      Ня
      Нямам думи
      176 -8
      19:53, 21 авг 2017
      И какво е заключението, че отново се прави операция за апандисит без да е диагностициран такъв. Момчето е постъпил с оплаквания и решили, да го резнат за да спечелят някой лев, защо не са му били направени всевъзможни изследвания, за да се установи какъв е в действителност проблема. Моите съболезнования към близките му, но наистина това трябва да спре. Та това е човешки живот, а не играчка върху, която да си тествате способностите.
    • 4
      ..
      ..
      115 -8
      20:04, 21 авг 2017
      Лекари или убийци!?
    • 5
      Ко
      Коки
      127 -7
      20:08, 21 авг 2017
      В България няма осъден лекар и те развяват байряка

      • Си
        Сигурен
        12 -46
        20:15, 21 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 6
      Ли
      Липса
      80 -4
      20:22, 21 авг 2017
      на каквато и да било държавност и отговорност на животните които управляват тази жалка територия. Лека пръст на момчето, беше много разбран и отзивчив!
      • Ат
        Атанас Шопов
        16 -31
        12:27, 22 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 7
      Ив
      Иван
      64 -12
      20:39, 21 авг 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 8
      Ви
      вип
      93 -5
      20:40, 21 авг 2017
      Ужас много неприятна новина лека му пръст. Както е казал по горе гражданина най вероятно без нищо е бил опериран за да вземат едни пари както всеки път практиката е такава там. Защо не са го завели в Пловдив като знаят какви са тук некадърни тук само до личния лекар и бегом Пловдив София.На скоро имах проблеми здравословни не съм се занимавал с нашите доктори защото им нямам доверие.Дано разберат от какво е станало усложнението не можи така да ги остават да им се търси сметка до край.
    • 9
      Сл
      слави
      30 -103
      20:48, 21 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 10
      Ми
      МИМА_1503338490
      77 -7
      21:01, 21 авг 2017
      Болница или касапница? Толково ли е безценен човешкият живот ?! Само за пари оперират, а после каквото ще да стане 😠 Никаква грижа от страна на лекарите и медицинските сестри, даже може да изядеш бой , затова че си си разболял 😠 И после се оплакват, че са ги бахтали 😠😠 До колкото съм запозната със случея поради това, че не е бил поставен в подходяща поза глътнал е повърнята си, а оттам се увреждат белите му дробове и така се стига до фаталния край 😭
      ПС: Моите най- искрини съболезнования 😞
      • Ат
        Атанас Шопов
        8 -26
        12:31, 22 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 11
      Ка
      Калка
      112 -5
      21:05, 21 авг 2017
      Преди един месец моят баща почина в следствие на провела се операция в същата болница от същите доктори. Оперираха го от жлъчка, и го отваряха 3 пъти за 3 седмици. И при нас нямаше ясни отговори защо се случва всичко това, отговаряха ни ,че се стабилизира , а всъщност те самите неразбираха какво става с баща ми, докато един ден не издаржа и издъхна...... и това не са единствените случаи които знам за хирургията в Хасково....няма ли институция която да се намеси и да се спре
      с тези убийства от точно тези лекари в хирургия Хасково...и пари ни взиха за операцията, без касов бон насреща. Д-р Гелов си ги прибра в джобчето......поне да бяха си свършили работата както трябва......сега щеше да е жив баща ми.....
    • 12
      Iv
      Ivo
      88 -4
      21:33, 21 авг 2017
      На тия доктори само пари са им в акъла
    • 13
      Iv
      Ivo
      71 -3
      21:38, 21 авг 2017
      дане казвам кво е в бърза помощ баштиния с начало с гологлавия
    • 14
      Бе
      Без име !!!!
      94 -9
      21:53, 21 авг 2017
      Неприемливо е вече . Как спите спокойно вечер ,клели сте се в дипломи за давате сърцето си за да спасите човек .Не ви ли е срам с това лошо отношение ,гледате всеки път как хората плачат и се погубват от вашето нехайство.Закрийте всички отделения и се скрийте .Нямате срам ,късайте си дипломите !!!
    • 15
      Жа
      жалко много жако
      74 -8
      21:55, 21 авг 2017
      Съболезнования на семейството утеха няма!Влизаш за една рутинна операция и нещо те объркват.....виновни няма да има ще го оправят документално,минал съм по това ......жалко много жалко,утеха ми е ,че по някога ги бият заслужено или не колкото и грубо да звучи на някой!
    • 16
      Си
      сиси_1503341931
      92 -9
      21:58, 21 авг 2017
      Съболезнования на близките :(
      Срам и позор, всички те гледат като „клиент”, а не като „пациент”. За жалост,заради такива алчни г....е, умират хора. Просто съм възмутена от лекарите в Хасково, мишки. Толкова алчни и безкрупулни, че някои дори взимат 20-30лв за изследвания и не ги правят,само казват, че са и ги направили и си добре. Всички са в играта, от лабораториите до хирурзите. Боклуци.
    • 17
      Ге
      Георги
      93 -10
      22:14, 21 авг 2017
      Крайно време е всички граждани на Хасково да се вдигнем на протест пред болницата и да потърсим сметка на тези върколаци в бели престилки. Докато търпим ще е така! Това не е първото убйство в тази болница! Има доста случаи с възрастни пациенти , на които изобщо не се дава гласност. Ще се опитат и този случай да потулят. Затова и хората ги бият, а те после реват и искат закони срещу посегателствотовърху лекари, купените медии също им пригласят и изкарват обикновенните хора виновни, а горките пациенти просто търсят правата си!
    • 18
      Ня
      Някой
      46 -1
      22:15, 21 авг 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 19
      Ха
      Хасковлийка
      83 -6
      22:21, 21 авг 2017
      "Смятаме, че момчето е починало от белодробни усложнения, поясни изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов" . "СМЯТАЛ" как го сметна ти какъв ДР. си щом не можеш да разбереш какво му е от какво лечение се нуждае момчето до кога мислите да СМЯТАТЕ алоооо ХИРУРГИЯ. Безсамници и парите им взехте на хората с какво лице бе хишници Тези сълзи ще ви удавят най-скоро време ....Мир на праха му!!
    • 20
      Ха
      Хасково
      72 -9
      22:34, 21 авг 2017
      Гелов лично е взимал пари от мен за операция преди години.Този Еленски знам как е издавал медецинско за побой следствие което беше осъден един приятел и човека беше осъден да заплати голяма сума.Получаватели направление за нещо сериозно далеч от Хасковските болници. /Пловдив -Каспела/ София -Сити клиник,бившата Токуда която е закупена турския холдинг Аджъбадем/ все добри думи за тях от хора койта са използвали техните услуги.Не познавам момчето но познавам родителите му и аз съм един родител /просто нямам думи/.
    • 21
      Ив
      Иванов Кунчев
      20 -71
      22:46, 21 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Jo
        John
        26 -5
        10:53, 22 авг 2017
        ъхъ, имал е от 4 годишен вроден тромб, ай сиктир!
      • Ha
        ha-ha
        33 -5
        13:01, 22 авг 2017
        Кунчев,чуваш ли се какво говориш?Вземали 700 лева!!! Ами гражданите на Хасково колко лева получават?За колко пари работят? И като постъпиш в болница започват да те изнудват за пари.Имаш,нямаш доктора си иска.Докторите,щом не им стигат парите да ходят да работят в чужбина.Там се получават повече пари,но трябва да те бива.
        И със сигурност не всички са такива,но гнилите ябълки са много и опорочават нещата! И няма държава да ги подпука! Да сложат записвателни устройства по отделенията!И тогава ще се види!Но ...
    • 22
      Ro
      Rod
      29 -12
      22:49, 21 авг 2017
      Тези може и да не ги бива, ама хайде без реклама на Каспела, че там инфекциите при рутинни манипулации са доста над допустимите
    • 23
      Ma
      mama
      31 -6
      22:56, 21 авг 2017
      Съюз на пациентите с членски внос с ръководство .до кога ще мрем по този гнусен начин.
    • 24
      Ив
      Иванов Кунчев
      19 -62
      23:17, 21 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ха
        Хахахаха
        13 -3
        00:23, 22 авг 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ив
        Иванов Кунчев
        2 -22
        01:12, 22 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Хх
        Ххх
        61 -6
        01:32, 22 авг 2017
        Прав сте . Динчер имаше такъв, а и друг здравословен проблем в детството. Познавам фамилията им от години. Всички трепериха за него и съм убедена, че родителите са предупредили лекарите за това
        Няма как тези факти да не са споделени с хирурга , анестезиолога
        Просто екипа, който е оперирал е вършел повърхностно своята работа и трябва да понесат наказание
        Съболезнования на Али и Семат
    • 25
      Та
      Тайна
      8 -22
      00:09, 22 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ив
        Иванов Кунчев
        4 -17
        01:22, 22 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 26
      Па
      пациентка
      31 -38
      07:49, 22 авг 2017
      Моите съболезнования към близките на починалото мо... Виж коментара
    • 27
      Ян
      Янка Цветкова
      47 -7
      08:31, 22 авг 2017
      Хасково загива. Няма качество при лекарите рушвети и парите са всичко за тях. Носи им пълни чанти.
      Оперирам си очите. Плащам 2000 лева при псевдо лекаря и клоун Дачев а сега не виждам и с двете очи.
    • 28
      Тъ
      Търговец
      45 -6
      08:39, 22 авг 2017
      Най-едрите търговци бизнесмени са в така наречения Очен център на ул.Г.Кирков.И там са алчни чакали,малка и сплотена клетка от бялата мафия.Ни фактури ,ни фискален бон дават за платените от клиента,пардон,пациента.Няма да е лошо да се намеси заспалата прокуратура.Мамата му разкатахте на тоя народ.А диагнозата за хасковските дохтори е НЕКАДЪРНОСТ съчетана с АЛЧНОСТ.Бъдете здрави!
    • 29
      Ив
      Иван
      57 -9
      09:01, 22 авг 2017
      Аз съм медицинска сестра,но съм работила съвсем малко като такава,защото нямах връзки.все търсиха пенсионерки,защото не им плащаха осигуровки.виждала съм как лекари се карат кой да вземе бонбоните,срам.не заслужават грам уважение.гледат те в ръцете,да им плащаш само.
      • Ат
        Атанас Шопов
        9 -29
        11:31, 22 авг 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 30
      АА
      а анестезиолога
      47 -5
      09:08, 22 авг 2017
      При една операция ,колкото и да е важен опериращият, дваж по-важен е анестезиологът-той приспива , той събужда.Моля назовете кой е бил той в случая!Венозно или с райски газ са действали?!.Ако е било с райски газ и анестезиологът не е бил чак толкова кадърен , то работата е ясна кое е довело до "белодробния инцидент".....Във всяка цивилизована болница преди анестезия се попълва въпросник от анестезиолога и пациента , правят се съответни кардио изследвания.Дали всичко това тук е направено?!
      Жалко за момчето!
      • Ат
        Атанас Шопов
        24 -6
        11:36, 22 авг 2017
        Ало хирургия,не прехвърляйте топката..даже и циганите знаят,че при вас е касапницата и после в ОАРИЛ се мъчат да ви оправят батаците.Но не всеки път става както се вижда.
      • Бе
        Без коментар !
        6 0
        01:18, 27 юни 2018
        Нищо не е било направено само кръвна проба,проба която не позволявала оперативни действия,сиреч.Не е за операция !
    • 31
      Тъ
      Търговец
      31 -3
      09:46, 22 авг 2017
      Къде е здравната каЦа,да влезе в?очния център?да види очевадното,кой и как я източва,но обществена тайна е какво ги свързва./да видим сега дежурния,и този коментар ще ми изтрие/Всуе.
    • 32
      До
      До а анестезиолога
      12 -18
      09:53, 22 авг 2017
      Аман от малоумници и неграмотници които не четат г... Виж коментара
      • --
        ----
        18 -5
        10:52, 22 авг 2017
        То си личи кой е малоумника и неграмотника....нещо гузен нервак го раздаваш - да не си ти анестезиолога?!
      • До
        до -------
        10 -6
        12:05, 22 авг 2017
        Май ти си нервак и отгоре на всичко си и *********. Толкова прост, че не можеш да четеш . Аз просто интерпретирах горе написаното. Ама ако искаш и си толкова смел напиши си името.
    • 33
      Хх
      ххх
      31 -7
      10:39, 22 авг 2017
      Д-р Елински какво напише това е вярно.Драска в несвяс каквото му дойде на ум.Това причина за смърт,място на смърт се пишат както му отърва,защото е НЕЗАМЕНИМ.Работи според кесията на близките на починалите лица.
    • 34
      Уж
      ужас
      23 -1
      10:56, 22 авг 2017
      Голяма трагедия. Думите са излишни. Съболезнования на близките!
    • 35
      Гр
      Григор Тодоров
      37 -5
      11:18, 22 авг 2017
      Едно качествено мнение,всред морето от помия,дано го оставят още известно време.Истинските лешояди са тези от 'Хасково.нет' и подобните им..които се хранят с мъката на хората,раздухват и изопачават нещата за да има напрежение,няма по-хубаво от лошите новини за тях!Ако има мнение което не им влиза в плана,в случая очерняне и създаване на конфликт,просто го трият.Тези печелят от загубите на хорат!Вижте колко ще оставят това мнение!?
    • 36
      До
      до -------
      34 -7
      13:48, 22 авг 2017
      Не мога да повярвам, какви глупости се пишат. Да знаете добротата е взаимна. Вие като сте толкова настървени и лекарите, ще са настървени особено след тази статия, в която истината е журналистически изкривена. Познавах момчето, той хранеше цялото семейство въпреки че беше болно от детство. Сега търсят дивиденти близките, може би тъгата на този етап ги води. Усложнения винаги има и ще има независимо колко лека е операцията тя е нарушаване целоста на организма и врата за много инфекции. Защо хора некомпетентни в дадената ситуация правят крайни изказвания, които подтикват към насилие. Осъзнайте се и не правете коментари, които подтикват към насилие. Злобата е лошо нещо...........
    • 37
      Хр
      Христо
      17 -5
      17:05, 22 авг 2017
      Защо леарите носят ръкавици ?

      За да не оставят отпечатъци ...............
    • 38
      Ва
      Валери Филипов
      22 -7
      17:35, 22 авг 2017
      Съжалявам за 24-годишният Динчер Али. Съжалявам и че ще напиша това, но и аз съм го преживял.. преди години / 2000 г/, когато синът ми получи апандисит и перитонит и едва оживя след 7 дни ,между този и онзи свят в ОАРИЛ.
      Жена ми е колежка на медиците от хасковската хирургия, които го оперираха тогава.
      Не съм ги обвинявам, защото имаше причини /грипна епидемия/, високи температури и т,н по време на случая. Има нещо сходно нали!
      Съжалявам, защото повечето от коментиращите, никога не сте си представяли, че в този свят – по Африка, Азия и къде ли не, живеят повече от милиард хора без вода, без хляб и … без медицинско обсужване.
      Не съм като повече от коментиращите.
      Аз съм смирен.
      Познавам от близо живота във Франция, Белгия и Германия. Не мислете, че там няма такива случаи!
      Помислете и за докторите! Как ли са се чувствали хирурзите, когато в кръв, стрес и по нощите са се ровили в изненадите които им поднася ‘апандесита”. Ами ако не е бил апандесит, а няма време за Пловдив?
      ПП. И коментаторите - пишете на български,за да ви чета !
    • 39
      Аз
      аз
      25 -7
      17:43, 22 авг 2017
      Лекарите и съдиите станаха най големите разбойници на прехода.
    • 40
      До
      ДОБРИ
      16 -3
      13:14, 23 авг 2017
      Старите хора казвта,на доктор и адвокат да не дава господ в българия да ти се наложи да отидеш.почйваи в мир момче!
    • 41
      До
      Доволен Пациент
      1 -9
      18:22, 23 авг 2017
      Как не виждаш с двете очи и пишеш в интернет ? Ка... Виж коментара
    • 42
      Уч
      Учуден
      19 -4
      11:12, 24 авг 2017
      До кога Д-р Гелов ще работи като Директор на МБАЛ-Хасково и като хирург в Частна болница Хигия?Д-р Близнаков работеше по 24 часа като директор на болницата и резултатите бяха видими! Сега пак текучество на лекарски и сестрински кадри,лошо отношение към пациентите,ниски заплати.Е ,ами от такава кадрова политика в местното здравеопазване,такъв ще е резултатът.
    • 43
      Ва
      Василев
      4 -16
      16:45, 24 авг 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 44
      Пр
      Професора
      8 0
      18:38, 3 сеп 2017
      Алоооооо Гелов,Еленски,Кючуков и СИЕ.Банда разбойници,ще се опитат да прикрият виновника който всички знаят че е анестезиолога.Жалко за доброто момче.Лека му пръст
    • 45
      Да
      Дартаниян
      8 0
      10:10, 4 сеп 2017
      Да ги съдят в Хага и Страсбург ! Да видят и те какви лекари имаме !
    • 46
      То
      Тонев
      7 0
      11:49, 4 фев 2019
      Момчето дори не е било за операция.Имало е грипна епидемия със същите симптоми който е имал и Динчер.Те дори не са му направили необходимите изледвания.Това сподели един колега,който работи в същата болница
    Последни новини