От х:

Днес в x:

Новини 09 05 2023

  • 00:00, 09 май 2023 г.
  • 4347
  • 0
  • 1
Поредно отлагане на избора за председател на Окръжен съд - Хасково
Изборът за председател на Окръжен съд - Хасково беше отложен днес за пореден път. Това стана по инициатива на тримата кандидати, които поискаха изслушването им да бъде отменено с мотива, че на заседанието на ВСС не присъстват достатъчен брой членове.



Мъж нападна бившата си приятелка, защото отказала да се съберат отново
Мъж разряза с кухненски нож лицето на бившата си приятелка в Харманли. 45-годишният извършител е задържан. Това е поредния случай на насилие над жена в региона за последните 10 дни.



Мустафа Карадайъ: "Трябва да има правителство и ДПС трябва да бъде част от него"
„България трябва да има редовно правителство, а ДПС да бъде част от мнозинството, което ще го излъчи“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той присъства на празника в село Караманци, община Минерални бани, който се провежда ежегодно във връзка със събитията от „Възродителния процес“.




Президентът Петър Стоянов коментира политическата обстановка на празника в Баните
Хиляди се стекоха на тридневния празник в Община Баните. Сред официалните гости бе и президентът Петър Стоянов, който коментира политическата обстановка в страната.



Първите череши на пазара в Хасково струват между 20 и 30 лв. за килограм
Първите череши са вече на пазара в Хасково. Цената им е между 20 и 30 лв. за килограм. Очакванията са тази година плодът да се продава на по-високи цени, тъй като насажденията в региона са попарени от слана.



Засадиха 20 дръвчета за Деня на Европа в Хасково
Със засаждането на 20 дръвчета Хасково отбеляза Деня на Европа. В екоинициативата се включиха 18 училища. В парка в квартал „Куба“ бе създадена нова зелена алея на бъдещето.



В Кърджали почетоха единствения, останал жив, ветеран от Втората световна война
В Кърджали почетоха последния жив ветеран от Втората световна война. Нико Костов получи парична награда от кмета на града Хасан Азис. 9-май бе отбелязан и с поднасяне на цветя пред паметните плочи на загиналите фронтоваци.



78 гълъба полетяха в небето над Забърдо с послание за мир
78 бели гълъба бяха пуснати в небето над Забърдо за Деня на Европа. Родопското село отбеляза празника с първия по рода си европейски фестивал "Гълъб на мира".



Вкарват в регистър НПО-тата в Хасково
Подобряване на взаимодействието между местната власт и гражданския сектор цели проект „Престиж“ на Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ в партньорство с Община Хасково. В него са предвидени редица дейности, сред които изготвянето на регистър на всички неправителствени организации в Хасково.



В Димитровград откриха Международна научна конференция за библиотеките
Международна научна конференция, свързана с библиотечното дело, бе открита днес в Димитровград. Тя ще се проведе в рамките на два дни. В нея ще бъдат разгледани над 20 доклада на участници от 5 държави.



Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“
Наградиха участниците в конкурса „С очите си видях бедата“. Рисунките на младите творци са подредени в изложба в хасковското читалище „Заря“.



Убедителен старт за Ергюнал Сабри на Световното първенство по бокс в Ташкент
Ергюнал Сабри се класира на четвъртфинала на Световното първенство по бокс в Ташкент. Под ръководството на Жоел Арате и Александър Александров той отстрани първите двама противника в своята категория.




Тодор Колев донесе победата на „Саяна Хасково“ над "Ямбол". Ветеранът отбеляза единственото попадение в двубоя. Утре „червено-белите“ гостуват на „Черноморец“ в междинния 34-ти кръг на първенството.



Футболистите на ПГДС в Хасково записаха имената си в историята на училището
14 младежи записаха имената си в историята на хасковската гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен Втори". Възпитаниците на училището спечелиха бронзовите медали на Държавното първенство по футбол. Успех, който досега не е постиган от хасковска гимназия.



Станислав Михалев и Виктор Ванчев са със сериозни контузии след поредния кръг в "Б" група
Хандбалистките на „Хасково“ се класираха на трето място на зоналния финал в южната група. Така състезателките си осигуриха място на държавните финали за девойки до 16 години, които ще са в края на месеца в Хасково. Отново през изминалия уикенд мъжкият тим на „Асти“ записа победа и загуба в „Б“ група.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини