От х:

Днес в x:

Новини 28 04 2023

  • 00:00, 28 апр 2023 г.
  • 5269
  • 0
  • 0
ОбС-Хасково въведе таван на общинската такса за одобрение на фотоволтаични централи
Общинският съвет в Хасково въведе таван на таксата за одобрение на проекти за фотоволтаични централи. Предложението бе на кмета Станислав Дечев. То предизвика ожесточени спорове между управляващи и опозиция.



44 докладни прие ОбС-Хасково на днешното си заседание
Централният гробищен парк на Хасково ще бъде разширен с два парцела. Това решиха общинските съветници днес. Те разгледаха и докладна за продажба на 4 общински терена. И това предложение предизвика дебат в зала „Хасково“.



Рекордни разходи за над 71 милиона ще има община Смолян през 2023 година
Разчет за разходи за над 71 милиона лева одобри Общинският съвет в Смолян на последното си заседание. Той ще важи до приемането на Закон за държавния бюджет и съответно нов бюджет на общината за 2023 година.




Поднесоха цветя в памет на загиналите при трудови злополуки в Хасково
7 трудови злополуки са завършили със смърт през 2022 година в област Хасково. 6 от тях са станали извън страната, но касаят местни фирми и техни работници. Това съобщиха от Националния осигурителен институт в Хасково, който разследва трудовите инциденти.



КАТ - Хасково с акция по празниците
Специализирани полицейски операции ще се проведат по време на предстоящите празници в Хасковска област, съобщават от МВР. Засилен ще е контролът в региона за Деня на труда и Гергьовден. От Пътна полиция ще следят за пияни и дрогирани шофьори, както и за такива без книжки.



В Кърджали откриха три нови центъра за деца и младежи в риск
Обновена сграда, в която ще се помещават три нови социални услуги, откриха в Кърджали. Те ще са насочени към деца и младежи в риск. Обектът е реализиран по проект и е на стойност малко над два милиона лева.




Отличиха лауреатите в тазгодишното издание на "Южна пролет"
Поетесата Мина Карагьозова получи голямата награда "Александър Паскалев" за цялостен принос в областта на литературата, изкуството и развитието на културата. Церемонията се проведе тази вечер на сцената на театър „Иван Димов“. Бяха отличени и дебютантите в Литературни дни "Южна пролет".



Само за 3 дни събраха над 7700 лв. за проучване на гробницата край с. Текето
Над 7700 лева са събрани за проучване на новооткритата тракийска гробница край село Текето. Това съобщават от Регионалния исторически музей в Хасково. Кампанията за набиране на средства стартира само пред 3 дни. За първоначалното геофизично проучване са необходими около 25 000 лв. Разкопките ще струват още около 80 000 лв.



Проф.Николай Овчаров: Необходимо е нормално финансиране за разкопки на Перперикон
Около 400 000 лв. ще са нужни за проучването на южния квартал на скалния град Перперикон. Това съобщи археологът проф. Николай Овчаров. Все още обаче не е ясно какви средства ще бъдат отпуснати от държавата за археологически разкопки .



Ученици от Царската гимназия взеха участие в национално състезание за изработка на мебели
Ученици от 10 професионални гимназии се включиха в Националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“. Тази година то се проведе в Хасково. Отборът на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II“ грабната първото място в категория "Стилни мебели"



Откриха Международния фестивал на камерния танц в Хасково
Официално откриха Международния фестивал на камерния танц в Хасково. Той ще се проведе в рамките на 3 дни. Днес на сцената на Младежкия център се състоя първият от програмата състезателен концерт с български народни танци.



Отново ще има Рокерско шоу в Харманли
Традиционното Рокерско шоу по повод Деня на Харманли ще се проведе утре. По време на програмата ще бъде ограничено движението в участък от международния път Е-80, който минава през територията на Харманли.



Тридневен празник стягат за Гергьовден в Баните
Малката родопска община Баните се готви за празника на минералната вода, който по традиция се отбелязва на 6 май. Местната управа е подготвила богата 3-дневна програма.



Футболният отбор на ПГДС "Цар Иван Асен II" се класира за финалите на ДП за пръв път в историята си
Футболният отбор на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково се класира на финалите на Държавното ученическо първенство при юношите до 12 клас. В решителните срещи от зоналния етап хасковлии се наложиха над тимове от Пловдив и Ямбол. На финалите в Разград ще участват шестте най-добри отбора в страната.



Баскетболният "Хасково" се класира на полуфиналите в първенството
Баскетболистите на Хасково се класираха за втори кръг от плейофната фаза на шампионата. Тимът спечели служебно сблъсъка с Баскетболен клуб 3.6.9.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини