От х:

Днес в x:

Нито една писмена жалба срещу изхвърленото семейство

Славка и синът й Златко

В община Хасково няма нито една писмена жалба срещу прогоненото от жилището вчера семейство Славка, Дамян и 9-годишният им син Златко, стана ясно тази сутрин.

„Има многобройни устни сигнали, по телефона“, заяви за Haskovo.net шефката на дирекция „Общинска собственост“ Нуршен Малкоч. Оказва се, че тези „многобройни устни сигнали“ са и анонимни. Това обаче се оказало достатъчно за администрацията да изхвърли младото семейство на улицата. Както и неплатеният наем, впоследствие платен до края на март, след като Славка и Дамян си продали телевизора.

„Хората ги е страх да застанат с името си зад сигнала“, обясни Нуршен Малкоч. Всъщност след проведената снощи анкета с обитатели на блока на ул. „Георги Кирков“ се оказа, че хората наистина ги е страх. Но се страхуват от общината и от кмета, а не от съседите си. Страхуват се да не са следващите, които ще бъдат изхвърлени на улицата.

След като бе извадено от общинското жилище вчера, младото семейство бе приютено в хотел „Родопи“ от шефката на социалната дирекция Грета Иванова и губернаторката Ирена Узунова. По ирония на съдбата се оказа, че в деня в който стана бездомен, 9-годишният Златко, има рожден ден. Социалната шефка реши да осигури и празнична вечеря за семейството в ресторанта на хотела.

Днес, след среща с кмета Георги Иванов, Славка и Дамян заедно със сина си, ще могат да се върнат в общинското жилище. Това обаче трябва да стане едва след като двамата родители подпишат нотариално заверена декларация, че ще спазват обществения ред. На това унижение младото семейство ще бъде подложено заради анонимните телефонни сигнали срещу тях.

Повече за щастливата развръзка, вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

P.s. По идея на наши читатели от форума издирихме банковата сметка на семейството. В нея те получават детските си. Всеки милосърден човек може да помогне на изпадналите в беда.

IBAN BG95BPBI79261079759801

S.W.F.T. KODE BPBIBGSF

Юробанк

Славка Радкова Ангелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини