От х:

Днес в x:

Сензация! Откриха палец на великан

Сензационна новина публикува немското издание на BILD. В нея се твърди, че в Египет е намерен мумифициран палец, подобен на пръст на човек, но с огромен размер!

Знаем, че до 1 април има време - така че няма шега, няма измама! Дължината на въпросния палец е 38 см (13.8 инча). Според публикацията снимките са били направени още през 1988 г., но публикуването им е първото и единствено засега в този немски вестник.

Автор на снимките е Грегор Спьори (Gregor Spörri), швейцарски бизнесмен и страстен почитател на всичко древноегипетско. По думите му през 1988 г. в Египет, частен доставчик му е обещал да го представи на иманяр на древна гробница. На 100 километра североизточно от Кайро в малка селска къща в Бир Хукър, се състояла срещата, на която на швейцареца му показали увития в стари парцали палец.

"Това беше дълъг миризлив пакет. Бях направо изумен от това, което видях. Разрешиха ми да взема реликвата в ръцете си и да я снимам. За сравнение на размера, аз сложих до гигантския палец една банкнота. Пръстът беше сух и тежеше изненадващо малко. Усетих в гърлото си буца. Невероятно! Според размера на палеца пълният размер на това великанско същество би трябвало да е не по-малко от 5 метра!"

Швейцарецът умолявал иманяра да му продаде палеца, но той не се съгласил, уверявайки го, че за семейството му това е изключително важна ценност. Спьори така и отлетял от Египет без великанския палец. 

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини