От х:

Днес в x:

Клиенти търсят яйца от нещастни кокошки. Преглед на регионалния печат

Клиенти търсят яйца от нещастни кокошки, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Причина за странните предпочитания е рекордното поскъпване – цената вече е 40 стотинки за брой. Но пък скъпото яйце било снесено от щастлива и свободна кокошка, както изисква Европа. А наближава Великден.

12 години и 4 месеца затвор за убиеца от Лозен, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Осъденият Никола Атанасов ще трябва да плати и 60 000 лева кръвнина на дъщерята на жертвата си Здравко Тошев. Убийството е от пролетта на миналата година, когато пияна компания нахлула в дома на Здравко за цигари, но се скарали и последвало меле, завършило със смърт.

Пускат още 10 училищни автобуса в Димитровград, акцент от 2-ра. Това се налага заради започващия мащабен ремонт на 5 училища. Те ще се санират за общо 2.5 млн. лв., а децата ще учат в други школа.

Започва пълна промяна в Хасковския окръжен съд, темата на 4 страница. Изданието представя програмата на новия председател Миглена Тянкова. В края на февруари тя бе избрана на поста с решение на висшия съдебен съвет след продължила близо година процедура.

Официално – Стоеви с нов треньор и мениджър, водещо на спортната страница. Двете сестри, хасковските надежди в бадминтона – Габриела и Стефани, вече официално си имат нов треньор - големият германски специалист Гюнтер Хубер. Мениджър пък ще им е Каролина Зографова.

„Славяни” учат французи на копаница, акцент от 8-ма. Хасковската формация изнесе концерт в Лион за Трети март.

Хасковският театър с мартенска промоция, пише още на страницата. Билетите на 5 и 6 март – за „Анархия в Бавария” и „Живял човек...” ще струват само по 5 лева.

Димитровградската болница в клинична смърт, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е разработена на цялата 6 страница. Става дума за неплатен ремонт на здравното заведение от 2007 година. Предприемачът завел дело в арбитражния съд. Ако спечели, болницата ще изпадне в тежко финансово положение. Дълговете й освен това набъбнали до 1.2 млн., а потокът от пациенти намалял драстично, както и клиничните пътеки – от 125 през 2009-а, на 87 през 2011-а.

Маслините изместват тютюна в Ивайловградско, водещо заглавие на първа страница. Вече са засадени 7 декара с топлолюбивите дръвчета. Така традиционният поминък – лозя и тютюн, отстъпва пред южните култури.

В Димитровград всички ученици на две смени, водещо на 2-ра. Темата е започващият мащабен ремонт на школата, това принуждава децата да учат в други училища.

Осъдиха блудствал със 75-годишна, акцент от 3-та. Ангел Ангелов отнесе 2 години и 10 месеца затвор за опит за изнасилване на старица в Узунджово миналата година.

4D видеозон заработи в АГО на областната болница, водещо на 4 страница. Модерният апарат пести разходи за пътни на родилките до Пловдив и Стара Загора.

Миглена Тянкова: Търся комуникация между районните и окръжния съд, на 7 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини