От х:

Днес в x:

Хасково най-после има шампиони-№1 сме на бридж

Теньо Тенев на една от хасковските си тренировки

Хасково най-после се сдоби с национални шампиони, след като националните титли останаха блян за всички останали спортове в града. Хасковски тимове станаха №1 и №2 в страната по Бридж на националното отборно първенство, което се проведе в Пловдив от 23 на 26-ти февруари. Това е най-големия успех в историята на хасковският бридж, а победата селектира хасковлиите в националния отбор за международни състезания. Бриджът е един от най-масово практикуваните спортове в развитите държави, като в англосаксонските страни е почти издигнат в култ.

Успехът стана възможен, след като тази година бе променена системата. На турнира в Пловдив се играеше всеки срещу всеки. Преди държавното бе на два етапа. В първия се определяха най-добрите 4 отбора, които разиграваха медалите в отделен турнир. Това обаче очевидно позволява на правене на сметки и уговорки. На тазгодишното първенство, всеки се бореше с всеки и играеше на макс.

Най-добри бяха от отбора на КСБ „Радков“ с капитан Теньо Тенев, които убедително размазаха конкуренцията. Която пак се оказа хасковска в лицето на вторите, Гроздан Русинов, Иван Радев и Георги Георгиев които играеха за отбор „Център“.

Още един хасковлия Йордан Вълканов, се класира на 5-то място, като гост в отбора Южна зона. В Шампионата участваха 12-те класирали се за финала отбори от цяла България, преминали през пресявката на областните и зонални шампионати.

Системата „всеки срещу всеки“ натовари до максимум играчите. Всеки мач продължаваше по 20 раздавания, имаше общо 11 мача.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини