От х:

Днес в x:

Пускат от ареста шофьора-убиец срещу 4 бона

Оцелялата във фаталната неделна вечер баба Ронка. Жената извадила късмет, намирала се във фиата

54-годишният Здравко Стоянов от Пловдив, който блъсна и уби с форда си 25-годишния Станимир от село Крепост в неделя вечерта край Клокотница, вероятно ще излезе от ареста още днес. Прокурорът Никола Николов му е определил мярка за неотклонение „гаранция“. Тя е в размер на 4000 лева, съобщиха от държавното обвинение в Хасково. Очаква се днес до края на работния ден сумата да бъде внесена и пловдивчанинът да напусне ареста.

Припомняме, че в неделя вечерта на Е-80 малко след село Клокотница

в посока Хасково неправоспособният шофьор Здравко Стоянов блъсна и уби на място Станимир, който сменял спукана гума на фиата си. При инцидента пострада и 23-годишната му приятелка Ронка. Тя бе откарана в тежко състояние в хасковската МБАЛ, после бе транспортирана в пловдивска болница. След фаталния удар на пътя Здравко Стоянов избягал от местопроизшествието.

Два дни след катастрофата той се предал сам в полицията. Криминалистите успели да влязат в дирите му и открили ударената му кола „Форд Галакси“ в местен сервиз. По нея намерили и доказателствен материал. Усетил неизбежния си арест, Здравко Стоянов предпочел да се предаде доброволно.

След задържането му стана ясно, че той има дебело криминално досие. Зад гърба си 54-годишният мъж има 11 присъди. Повечето от тях са за кражби. Последната е за наркотрафик. През 2003 година той бил закопчан на Капитан Андреево, след като в микробуса му били намерени 29 килограма хероин. За дрогата той получава присъда от 7 години и 6 месеца, към която магистратите прибавят още една година от стари осъждания. Така той влиза зад решетките за общ срок от 8 години и 6 месеца.

На 11 май 2010 година Софийският градски съд го освобождава предсрочно условно с изпитателен срок от 2 години, 1 месец и 11 дни.

За налагането на мярка за неотклонение „парична гаранция“ вместо очакваната „задържане под стража“ вероятно е взет предвид факта, че Стоянов се е предал доброволно, както и липсата на данни за употреба на алкохол, коментираха юристи.

Тодор Кръшков

Прокурорът Никола Николов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини