От х:

Днес в x:

ТК Бус ще обслужва линиите 11 и 12

ТК Бус ще обслужват линиите 11 и 12 до провеждането на конкурс за обслужването им. „Имаше писмени оплаквания от граждани, които позлват автобусния транспорт по линията Перник- Бреста и Перник- Люлин. Имаше докладни записки от кметовете на двете населени места, имаше съставен констативен протокол от ДАИ, затова че по тази линия системно не се изпълняват курсовете от фирмата Пътнически превози“, каза вчера кметът на Перник Росица Янакиева относно запитване на общинския съветник Десислав Аспарухов на сесията на общинския съвет.
„Говорих с управителя на Пътнически превози точно за линиите 11 и 12 и очаквах от понеделник нещата да са наред. Отово обаче не бяха ошли автобуси и това преля чашата. Прекратих договора с него, поисках от областния управител разрешение за 6- месечен договор до провеждане на конкурс. Получих такова разрешение и подпидах договор с фирма ТК Бус за обслужване на тази линия‘, разказа кметът.
Затова и е момента общината е сключила договор с фирма ТК Бус за обслужване на линиите. „Надявам се, че този общински съвет ще има повече воля да разгледа нещата и да проведем конкурси и да подпишем договори с конкретни срокове, за да получат гражданите едно добро обслужване“, допълни Янакиева.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини