От х:

Днес в x:

Перник каза НЕ на ACTA!

НЕ на ACTA!!!

Перничани казаха твърдо НЕ на ACTA!

На провелият се днес в Перник протест се събраха около стотина млади перничани за да изразят протеста си срещу приемането на този срамен и позорен акт!

Сборен пункт на шествието бе площад "Кракра" след което протестиращите се отправиха към сградата на Областната администрация. Там със скандирания "Не на ACTA" и "Перник казва НЕ на ACTA" те изразиха протеста си срещу евентуалното приемане на това споразумение.

Нещо, което протестиращите не знаеха бе, че ACTA всъщност не защитава самите автори, а така наречените "носители на авторски права". Тоест - големите медийни корпорации, които изкупуват на безценица авторските права на произведенията на писатели, певци и музиканти и после ги продават на пазара като реализират огромни печалби! В този смисъл в приемането на ACTA в България няма нито логика, нито смисъл, нито морал! Защото чрез ACTA ще бъде окупирана и последната територия, на която българинът се чувства свободен!

ACTA всъщност представлява глобализация на медийното пространство, акт на отнемане на човешки права и свободи чрез използването на изкуствено създаден повод - защитата на авторските права! По същия начин терористичния акт на 11.09.2001 г. бе използван в САЩ и по света за да бъдат отнети човешки права и свободи, завоювани в продължение на столетия!

На част от протестиращите бяха раздадени хартиени маски на Anonymous като част от хореографията на самия протест.

Вижте видеото и снимковия материал и почувствайте настроението от протеста!

 

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини