От х:

Днес в x:

Спасяват с БТР родилка от затрупано село

БТР-и спасяват положението в свиленградско

Родилка от село Равно поле, Свиленградско е транспортирана с бронетранспортьор на армията до Свиленград, след като никаква друга техника не е успяла да достигне до затрупаното със сняг село. Населеното място е на около 25 км от Свиленград, а опитът на линейка да премине това разстояние се е оказал неуспешен. Затова е мобилизиран военен БТР, в който има и медицински лица, съобщи областната Ирена Узунова.

Любопитното е че от снега, БТР-ът директно е нагазил в локвите. Главният проблем на Свиленград в момента е наводнението.

Вчера и днес са евакуирани 75 души от квартал Гебран. Кварталът е под вода заради преливане на Марица. Хората са настанени в общинската болница в покрайнините на града. Мъж с лек автомобил е бил повлечен от надигналите се води на реката и е бил вкаран в калта на крайпътна нива. Незабавната реакция на местната пожарна е спасила живота на шофьора.

В удавеното вчера село Бисер ситуацията е овладяна, рапортуват спасителните служби. 26 души са настанени в общинската болница с различни наранявания и измръзвания. Още 30 души са в местното школо „Христо Ботев“. Няма данни за нови жертви в Бисер, макар че се издирват още двама души, в неизвестност от вчера. Едва ли ще има чудо, но докато намерим телата не можем да ги обявим за загинали, споделиха спасителните екипи. С тях общата бройка на удавените от вчера ще стане 10 души. Иначе бройката на жертвите е 11. Възрастен мъж от село Лешниково получил инфаркт докато гледал как домашните му животни се давят във вълната от ивановския язовир.

Г.Христов

Областната Ирена Узунова чака поне една добра новина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини