От х:

Днес в x:

БСП: Защо улиците в Хасково не са почистени? Иванов: Докато съм кмет ще е така

Групата на БСП в ОбС - Смиляна Нитова, Божидар Драганов, Иван Станчев

„Защо улиците са в такова окаяно състояние? Защо не се почиства снегът и много от кварталите на Хасково са непроходими?“ Това попита в края на заседанието на общинския съвет днес лидерът на БСП в Хасково Иван Станчев, който е и шеф на групата червени съветници. Последната точка от дневния ред бе "питания към кмета".

„Защото се справяме със собствените си сили, с наличната си техника и възможности. Защото общината има блокирани 4 700 000 лева в сметките. Справяме се само с това, с което разполагаме. Докато съм кмет, ще е така“, отговори Георги Иванов. Той не пропусна да захапе левицата, че в предишни общински съвети този въпрос му е бил задаван от Атина Кацару, която в този мандат не е сред съветниците. При обсъждането на списъка с общински имоти за продажба по рано Иван Станчев се възпротиви на предложението и заяви, че общината не само не трябва да продава собственост, а дори, ако се налага, да купува. „Собствените приходи в общината се формират от данъци, такси, глоби, наеми и от продажба на общинска собственост. Най-голям дял от всичко това имат продажбите. Ако не продаваме, откъде пари?“, попита градоначалникът.

Haskovo.net припомня, че на обявената от община Хасково обществена поръчка за зимно почистване на улиците в града не се яви кандидат. Само фирма „Арес 2002“ поиска (и спечели) втората част от поръчката - за общинската пътна мрежа. Така в града остава да се бори със снега единствено общинската фирма „Екопрогрес“, която разполага с ограничен ресурс.

Тодор Кръшков

Георги Иванов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини