От х:

Днес в x:

Хасковските директори не щат дървена ваканция

Въпреки значително оределите на места класни стаи, ваканция няма да има

Директорите на хасковските училища не са пожелали дървена ваканция, уточниха от дирекция образование, култура и спорт към община Хасково. Администрацията е провела среща с училищата на която са били обсъдени вариантите за реакция на безпрецедентните студове в Хасково. Общината има правомощията да обяви на своя глава три дни ваканция в училищата при форсмажорни обстоятелства. На срещата е натежало мнението, че ваканция към момента не е необходима, първо защото се оформят оценките за срока, второ защото ако се наложи други почивни дни-заради грип или нещо друго, учебният процес ще пострада от многото извънредни ваканции. Освен това стартирането на парното след 5 дни/ заедно със събота и неделя/ без работа ще е повече от проблематично и ще има предпоставки за аварии.

Подобна авария провали учебния ден днес в професионалната гимназия по строителство в Свиленград. Авариралото парно превърнало стаите в „хладилник“. Със съгласието на РИО, учебният процес е отменен, но само за днес. Утре часове ще има, не се обсъжда дървена ваканция в свиленградска или други общини от региона. Изключение правят Димитровград и Ивайловград, които със заповед на кметовете си прекъснаха учебния процес в тамошните училища за три дни.

Прекъснато електрозахранване пък провали учебните занятия в хасковското село Жълти Бряг, съобщиха от образователния инспекторат. Скъсан електропровод остави селото и училището без ток. Макар аварията да е отстранена, децата са били освободени от училище.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини