От х:

Днес в x:

Никотиновата полиция взе скалпа и на „Езерата“

Никотиновата полиция към харсковската здравна инспекция попълни скалповете на глобените хасковски заведения и глоби популярната кръчма „Езерата“, намираща се в парка между булевардите Илинден и Кърджалийска. Внезапната проверка на инспекторите открили 100-тната и 101-та причина, поради които заведенията търпят санкция-нямало табела на вратата за какви клиенти е заведението и имало пепелници там където не трябва.

Преди дни, раздразнени хасковски ресторантьори определиха наредбата за тютюнопушене, като сто и една причина да им съдират кожите от глоби.

Обичайните причини-липса на разделителни стени, недостатъчна вентилация или влизането на малолетни в заведения за пушачи, този път отстъпиха на строго спазване буквата на закона. На входната врата няма указателна табела, какъв е статута на заведението-за пушачи или не. Което бе преценено като некоректно към клиентите, които не знаят какво да очакват.

Понеже са с търговска площ над 50 квадрата, Езерата трябва да са или само за непушачи или преградени на отделни зали. От заведението решили въпроса като отделили вторият етаж за пушачи, а първия – за непушачи. Обаче текущата клиентела използва главно първия етаж, а на някои от масите там имало пепелници.

Глобата ще е до 500 лв, но точният и размер ще бъде определен от директорът на РЗИ.

В момента хасковските ресторантьори и собственици на барове не смятат да инвестират нито лев в преградни стени или нова вентилация, каквито са изискванията на закона. Причината е, че от 1-ви юни тази година, влиза тоталната забрана за пушене на обществени места и всякакви похарчени пари ще отидат на вятъра.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини