От х:

Днес в x:

129 с психични разстройства чакат настаняване

Домът за жени с психически разстройствав Пъстрогор

129 чакат ред за настаняване в домовете за възрастни хора с психични разстройства в областта. Това съобщи на брифинг главният експорт в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. Социалното заведение за жени в Пъстрогор разполага със 70 легла. Всички са заети, 84 очакват настаняване. 74 мъже с психични разстройства обитават дома в Радовец, още 45 се надяват да се освободи място там.

42 деца са осиновени през 2011 година, информира още Манахилов. От декември миналата година на родители се радват 7 малчугани, всички до 4 години. 3 деца са включени в регистъра за осиновяване през същия месец. Нови 39 семейства желаят да отглеждат дете от дом. С тях, вписаните в регистъра на кандидат-осиновителите, е 4 800.

В дом „Надежда“ се грижат за 17 изоставени деца. През миналата година капацитетът на социалното заведение е намален - от 68 леглата остават 40. В „Асен Златаров“ живеят 68 деца.

Стефан Манахилов допълни, че приемните семейства през 2011 година са 18. 13 от тях са професионални и получават заплата за грижите си.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини