От х:

Днес в x:

Хасково изяде главата на Иван Петров. Преглед на регионалния печат

"Загубата в Хасково изяде главата на Иван Петров" чело на вестник "Хасковска Марица". Казано е от самия Бойко Борисов пред БНТ: "В Хасково на Иван Петров му казах:втори избор подред, един много слаб кмет,какъвто е кметът на Хасково-със сигурност 10 ли колко дела има, непрекъснато се занимава прокуратурата с него, вие не можете да го победите. Значи не си за областен ръководител. Оставаш си депутат, гледаш си парламента, оставаш приятел и партиец и продължаваш напред. Но там идва нов човек, който е успял, който стана кмет на Димитровград, който може да побеждава". Думите на Бойко разсейват мъглата включително и на официалните изявления, защо бе сменен Иван Петров. Тепърва ще се види дали това ще е индикация на завой в политиката на ГЕРБ в областта или таксическа смяна с цел победа в парламентарния мач след година и половина. Възможно е и двете.

"Страх от съкращения в пощите, служителите претоварени". В пощите предстои да бъдат омахани 1000 души, според разчетите на министър Ивайло Московски. Български пощи са третият най-голям работодател в страната след железопътните дружества. Финансовите им показатели непрекъснато се влошават. По разчетите на министерстовто на транспорта, за миналата година те са 6.5 млн лева, а се очаква скоро да скочат до минус 10 млн. Същевременно служителите са на санитарния минимум и се занимават с един куп несвойствени за тях дейности. Всеки обаче си трае, защото по-добре с много работа, отколкото без хич.

В Хасково, където по традиция нещата закъсняват, още нямат ни най-малка представа колко и кога ще се наложи да съкращават.

"28 с варицела от началото на годината" Няма нищо стряскащо, успокояват от РЗИ. Темпото на заболеваемост било почти същото както през предходните години. 16 от тези 28 случая са от Хасково. Под карантина са поставени 4 детски градини и две училища в областния град. Грипът също се движи под "нормите"-само 143 на 10 000. Според новите изисквания на сентинелната система, за ваканция, може да се мечтае при 340 на 10 000. Едва тогава се обявява епидемия.

Така че скъпи ученици, забравете.

"Незабавно екстрадират кюрд в Украйна" на крими страницата. Кюрд е търсен под дърво и камък в Украйна за контрабанда на огромни количества орехови ядки. От бившата съветска република издали заповед за ареста на Аджат Шехмуз и той бил спипан на влизане в България от Турция. Ореховите ядки може и да изглеждат дреболия, но по кулоарна информация от съда ставало дума за милиони евро. Кюрдът сигурно е обрусал всеки орех в Украйна.

"Шефът на Ортопедите в Пирогов прегледа 15". Доцент Румен Каспелов е началник на 6-те ортопедични клиники в Пирогов. От вчера той започна редовните си визити в Хасково, които на първо време ще са веднъж месечно. За един следобед вчера, на преглед минаха 15 хасковлии.

"Горим ток-с налог и без акт 16" чело на "Новинар юг". Досега много длъжници на местната хазна отказвали да си плащат данъка с мотива, че нямали акт 16 и съответно не обитавали имота си. Сега ще се прави справка с EVN. Ако на даден адрес се гори ток-начислява се данък, дори и имотът да няма разрешение за влизане в експлоатация.

"Гоним турчин в Украйна"-над главата. 44 годишният Шехмус Аджат извършвал орехова контрабанда за милиони гривни/паричната единица в Украйна/. Вчера турчинът поискал от българският съд незабавно да бъде предаден на властите в Украйна. В бившата съветска република било семейството му.

"Изтеглят опасни бои за коса" На хасковската здравна инспекция било разпоредено да следят и съответно конфискуват, бои за коса с опасната съставка аминофенол. Досега тя се използвала масово в козметичния продукт, но европейските стандарти занажили пределната и концентрация, а наличните в България продукти с аминофенол стават негодни за употреба.

"Доцент от Пирогов разкри лекарска грешка по снимка". Софиянецът Румен Каспелов се занимаваше най-вече с лекарски грешки в Хасково. При това допуснати в лъскави софийски и пловдивски клиники. Една от тях-На Снежана Колева и слагат изкуствена става в Пловдив. След доста време обаче на мястото се появява болка. Правят и операция за поставяне на нова става. После още една операция за проверка състоянието на новата става?! Нищо обаче не помага. След внимателно разглеждане на рентгеновите снимки, Каспелов констатира че е започнала инфекция на коста. Препоръча сваляне на ставата и поставянето на заместител "Спейсър" в който има антибиотик. След преборването на инфекцията-нова става. Самият "Спейсър" се поемал изцяло от здравната каса.

"По две деца на ден с шарка" изчислява "Новинар". Засегнати са и ученици в горните класове-в случая от професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Както обаче писахме по горе, според здравната инспекция, няма никакъв проблем.

"Харманлийският кройф прострелян заради 150 лв" Вчерашната престрелка в Харманли била за едни 150 лв. 42 годишният Илиян отишъл да си вземе дадени назаем пари. Длъжникът извадил пистолет и започнал да гърми. Два куршума попадат в Илиян, който е с разкъсан пикочен мехур и простреляно бедро. Живота му е вече вън от опасност. Срещу извършителят Георги Цанков е повдигнато обвинение в опит за убийство.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини