От х:

Днес в x:

22 °C

Кметът: Правя 100 апартамента за малцинствата

Снимката е на вестник Заман

Бел.ред. В редакцията на Haskovo.net се получи материал от турският вестник Заман с интервю с хасковският кмет Георги Иванов. Понеже в интервюто има любопитни неща, несподеляни от градоначалника с хасковските медии, публикуваме интервюто с известни съкращения.

Основно ще работя за инфраструктурата и градоустройството на града, заяви пред в. “Заман“ избраният за четвърти мандат кмет на Хасково Георги Иванов. С европейските проекти Георги Иванов ще реализира сто апартамента за етническите малцинства в града. Общината ще се насочи върху задържането на младите в Хасково, което е един от основните проблеми. Според кмета Иванов проблем е липсата на висше учебно заведение в Хасково. Той изразява готовност да предоставят сграда и пансиони за висше учебно заведение. “

Какви са бъдещите Ви планове за четвъртия мандат?

Да продължим инфраструктурата, тоест сега подготвяме един проект, с който да похванем кварталите – тротоарите, да подменим улиците. Имаме четири нови квартала, които бяха вилни зони, в момента в тях се подготвя ВиК инсталация и електроинсталации, създават се нови улици. Ще завършим сто апартамента, които започнахме да правим за етническите малцинства, които имат нужда от тези жилища, но нямахме средства. Ще търсим европейски програми, които са ни нужни – един и половина милиона. Имаме малко конфликти с управляващата партия по отношение на възможността да ги намерим. Кварталите „Република” и „Възраждане”, където живеят хора от други етноси, гласуваха за мен, тъй като аз им обръщах внимание.

Хасково ще успее ли да привлича български и чуждестранни инвеститори?

Един град трудно може да привлича един инвеститор. Стига инвеститорът да има желание да инвестира, ние даваме възможности, те си преценяват. Предстои изграждането и реконструкцията на летище и съществуващото карго летище за тази година, като се създадат складове и фирми при него. Данъчната политика е удовлетворяваща за тях. Общината само може да помогне за закупуването на земя, на която да се строи, и да плати след печалбата си като разсрочено плащане.

Ще успеете ли да задържите младите в града?

Опитваме се да задържим младите хора в Хасково. Можем да създадем млада „гвардия“, ако успеем, важно е да полагаме усилия. Готови сме да предоставим сграда и пансиони за висше учебно заведение. Това е проблемът при нас, имаме два колежа, но те не са достатъчни за нас. Да имаме ВУЗ с 2-3 хиляди студенти. Градът да привлича младите и след завършването си да работят тук.

Ще отмените ли синята зона в Хасково?

Синята зона е нещо, което го има в цял свят. Защо София разширява синята зона – това е необходимо. Синята зона е придобивка за мен. Ние не гоним печалба от синята зона, не сме стопанска организация. Ние даваме алтернатива на шофьорите, ако са паркирали на неправилно място. Ако я отменим, ще се получи анархия. Анархията не е управление.

в.Заман дава правото да се публикува интервюто, като се цитира вестника

Интервюто в пълният си текст може да прочетете на страницата на вестника.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини