От х:

Днес в x:

Сняг засипа Хасково. Съдът отмени глоба на кмета. Преглед на регионалния печат

"Сняг засипа Хасково", водещо заглавие в "Хасковска Марица", придружено с голяма снимка на побелелия град. 14-те машини на "Екопрогрес" чистеха само основните булеварди, по крайните квартали остана непочистено. Поради липса на интерес, в Хасково няма снегопочистваща фирма. Такава има осигурена само за общинската пътна мрежа.

"Машиностроителна фирма гърми  с 40 бона". Два акта от по 20 хиляди лева бяха натресени на хасковска фирма от трудовата инспекция. И двата, заради възпрепятстване работата на инспекторите. От инспекцията не могли дори да връчат актовете, защото никой не ги допускал на територията на предприятието. Наказателните постановления били връчени чрез кмета Георги Иванов. И естествено, веднага се обжалват в съда.

"Тръгва дело за смърт след побой", водещо на крими страницата. Пред съда застават 4-ма души. На 16-ти април те пребили в дома му в село Лозен 52-годишният Здравко Тошев. Причината била в минали дрязги и солидно количество алкохол, изпито от 4-та във фаталната нощ.

"Синдикати не дават на кмет да уволни жена си". За куриозът в Симеоновград. Тамошният кмет Пейчо Стайков искал да уволни жена си от общинската администрация, за да няма конфликт на интереси. Синдикатите обаче посочили, че жената има 28 години трудов стаж в администрацията и не е назначавана от сегашния кмет. Така, че конфликт според тях няма.

"Край! Сиси и Габи се махат от Хасково". Европейската шампионка по бадминтон Стефани Стоева и сестра и Габриела няма да се състезават повече за Хасково. Те са спрени от баща си Светослав Бояджиев Причината е в липса на доверие в треньора им Станимир Бойчинов, който ги пускал по състезания контузени. Сестрите работят с Бойчинов от 6 години.

Странно, как Бойчинов стана лош треньор точно след когато направи Стефани еврошампионка, а сестра и медалистка от европейското, а бе добър преди това, когато те не побеждаваха. За самия треньор отговорът е: пари. От бъдещи трансфери.

"Кризата заличи 21 375 фирми" чело на "Новинар Юг". Няма опашка пред Агенцията по вписванията. Цели 18 хиляди еднолични търговци не са си подали документите за пререгистрация.

"И все пак Узунова заповядва на МВР с хвърчащ лист". Текстът е по повод отмененото от съда наказателно постановление от 100 лв на кмета Георги Иванов. То бе наложено заради неспазване на полицейско разпореждане по време на скандалите около мотопистата през август. Обжалването в съда на глобата е заради това, че заповедта на областният управител Ирена Узунова, с която отменя предишна заповед на кмета, е без подпис и печат.

"16 санта сняг = 8 леки катастрофи". Зимната тематика е разгледана на стр.2-ра. Към 16 часа вчера в областният град паднали 16 сантиметра сняг. Почистени са само центърът и основните булеварди. В крайните квартали не можело да се влезе заради тесните улички и многото неправилно паркирани автомобили, пояснява ресорния замкмет Златимир Желев. 27 машини на Пътното почистваха републиканската пътна мрежа. Общо 8 леки катастрофи с един пострадал, бяха резултат от снеговалежите. Нито един потрошен не бе приет в Ортопедията, с което бе прекършена мечтата на лекарите - "Всяка снежинка-левче"

"Половината в Майка и дете осиновени за 4 години". Ударното осиновяване стопи децата по домовете. Причината за бързата развръзка е т.нар. служебно осиновяване. Ако 6 месеца един родител не се заинтересува от детето си, то се вписва автоматично в регистъра за осиновяване без да е необходима декларация на родителите.

И още по темата: "Французи искат малчуган с увреждания". Детето е от дом "Асен Златаров". На 9 години е, а уврежданията всъщност са хиперактивност. По точно-води се СОП-дете със специални образователни потребности. Това не спряло французите, които имали свои деца, но искали да си осиновят българче.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини