От х:

Днес в x:

Седмичните винетки кът, годишните важат 13 месеца

Нели Димитрова от OMV показва, че при тях има седмични винетки

Не във всички бензиностанции в Хасково може да се намери седмична винетка в навечерието на коледните и новогодишните празници, установи проверка на Haskovo.net. В някои от бензиностанциите на „Петрол“ разполагаха само с новите стикери за 2012 година. „Седмични за 2011-а нямаме от около месец, а месечните ги прибраха в началото на декември, защото вече няма кой да купува от тях“, обясниха служителите от бензиностанцията до промишления пазар над реката.

Седмични винетки за тази година обаче има в големите вериги на основните изходи от града – OMV и „Шел“. Там разполагат и с всички видове от новите стикери. Цените са като миналогодишните – за леките автомобили седмичната е 10 лева, месечната 25, годишната 67 лв.

Годишният стикер е в сила от 1 януари 2012 г. до 31.01.2013 година или на практика 13 месеца, обясниха от пътната агенция. Мнозина шофьори са останали с впечатлението, че след като старата годишна винетка важи до 31 януари, новата за 2012-а влиза в сила от същата дата. „Как ще караме тогава през януари, ако нямаме стар годишен стикер? Трябва да купуваме месечен ли? Ще ме глобят ли, ако карам колата през януари с годишна винетка за 2012-а?“, бяха част от въпросите на шофьорите. „Годишната важи 13 месеца“, успокояват от пътната агенция. Новият стикер е с променен дизайн и допълнителна защита.

Тодор Кръшков

В "Петрол" има само от новите стикери
В "Шел" са сложили ценоразписа на входа. Той е същият като миналата година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини