От х:

Днес в x:

Варицела разболя забавачка. Ударно пенсионират полицейски шефове. Преглед на регионалния печат

"Ударно пенсионират полицейски шефове" съобщава "Хасковска Марица". Към армията на пенсионираните полицейски шефове от вчера се присъединиха Иван Мамирев-шеф на РУП-Ивайловград и Красимир Бончев, доскоро шеф на хасковската икономическа полиция, а от скоро командирован като шеф на РУП-Харманли. Само десетина дни по-рано, изненадващо бе пенсиониран и началникът на РУП-Димитровград Тихомир Тончев. В началото на месеца, пък в пенсия излезе и шефът тополовградското районно Павлин Терзиев. Диян Павлов и Владимир Маршов поемат съответно Ивайловград и Харманли. Ще бъдат на постовете до обявяване на конкурси. Причини за чистката не се посочват.

"Хасковска баронеса дари 70 тона продукти"-чело. В Хасково барони и баронеси няма ако и да се твърди, че има местни феодали. Баронеса Рени фон Бехтолсхайм е немска баронеса, която е родена в Хасково. Въпреки статута си на благородничка, не спира всяка годинада носи тонове продукти и стоки от първа необходимост на социалните домове в областта. Поредната и пратка вчера бе раздадена в старческият дом на Кенана.

"Правят лъчетерапевтичен комплекс към Онкото". Хасковският диспансер е одобрен по проект за 6.5 млн за изграждането на такъв комплекс. Преди време здравното министерство направи проучване за нуждите на здравните заведения в страната. Досега, болните хасковско и кърджалийско пътуваха за лъчетерапия до Стара Загора и Пловдив. На теория има над 88 млн лева за разпределяне в онкодиспансерите из страната, но не е ясно кога ще започнат да пристигат хасковските 6.5 млн. Трябва да е някъде в следващите две години.

"Държавата си събра 94 % от налозите" водещо на страница втора. По-малко от очакванията били осигуровките, но това било нормално заради влошената икономическа ситуация, отчитат данъчните.

"Делото с три трупа край Ивайловград тръгна отначало", на стр. 3-та. Делото се рестартира заради смърта на окръжният съдия Росен Русев, който бе докладчик. Припомняме, че в катастрофа на 22 май тази година, загинаха трима младежи. Подсъдим е единственият оцелял-шофьора Иван Коларов, който бил употребил алкохол.

"Ексченге кара сина си да краде" -"Новинар Юг". 41 годишният Тодор Боянов пробвал да отараши гараж в димитровградското село Бодрово. За да отмъкне два медни казана и 215 метра проводник, взел за помощници сина си и шурея си. За зла участ бил забелязан от свой съселянин, настоящ полицай. Той пратил булдозер да отреже пътя на бягащата групичка, после викнал патрулка. Ексченгето и помощниците му били спипани в дере.

Ако Холивуд дойде в хасковско, поне ще спести пари за сценаристи. Тук сценарии, от трагедията до комедията, но най-вече на абсурда, си имаме достатъчно.

"Забавачка брои 80 лв за ошарено дете". 150 деца от хасковската детска градина №16 в квартал Куба, се ошарили с Варицела. Болестта тръгнала от няколко деца. Градината обаче явно си има шеф на място. Директорът Ели Костова всяка година правела застраховки срещу травми на децата, от тази година решила да ги застрахова и срещу акутни болести, сред които и варицелата.  От застраховката, родителите на заболелите деца ще получат по 80 лв, с които поне ще покрият разходите за лекарства.

Браво.

"Правят лъчекомплекс за 6.5 млн в Онко Диспансера". В рамките на следващите две години. И едва ли ще е в Онко диспансера, щото там няма къде да се направят изолираните лъчезащитни бункери. В работен вариант е построяването им на терен край Болярово.

"Хасковска фасада втора в БГ"-чело. Двама архитекти били отличени за многофункционална сграда на бул. "Съединение". Единият от тях, става главен архитект на община Минерални Бани, след Нова година.

Чакаме конкурсите за най-добър покрив и онова което е отзад на фасадата.

"Само три общини искат военните имоти". Само три, оказва се, общини искат изоставените казарми и прилежащите им терени. Хасково не е сред тях, въпреки постоянният медиен шум от рушащите се сгради и предположенията, че общината ще ги стопанисва по-добре. Мотивирани искания за безвъзмездно отдаване на военни имоти са внесли община Димитровград, община Тополовград и община Любимец. За да се сдобият с исканите терени от около 75 декара общо, трите общини трябва да предложат финансова и концептуална обосновка, коментира областният управител Ирена Узунова. За Хасково тя предлага да се уреди право за ползване на военните имоти, а ако администрацията не успее да осъществи публично обявените си планове, държавата да си вземе терените обратно.

"По 150 лв коледни в МБАЛ Хасково". В болницата са едни от малкото държавни учреждения които ще вземат коледни добавки. 150-те лева на лекар и 100-те на сестра, са честно заработени от персонала, казва изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков. По 250 лв ще вземат и учителите. Това е третата равна част от общата премия от 650 лв, която по традиция се раздава на 24 май и 15 септември.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини