От х:

Днес в x:

Синята коалиция иска от правителството стратегия за реформирането на БДЖ

Синята коалиция иска ясна икономическа стратегия за реформирането на БДЖ, която да бъде внесена от правителството за одобрение в парламента.

Това заяви в декларация от името на сините Ваньо Шарков от парламентарната трибуна малко след 1 часа през нощта.

Крайната цел на такава икономическа стратегия не трябва да е само постигане на показателите за заем, а как БДЖ да се превърнат в печеливш стопански субект, способен да се развива, коментира Шарков.Според него МС трябва да внесе такава стратегия в Народното събрание, за да бъде защитена реформата политически.

Тази реформа трябва да продължи да се извършва и след изтичане на мандата на това управление, без значение кой ще управлява, затова трябва да бъде приета с консенсус от политическите сили, посочи Шарков.

Той допълни, че само с одобрена от НС реформа ще има ясна политическа отговорност от всички партии, които са я подкрепили. Извършването на реформа във всички структури на БДЖ е не само задължително, то е и животоспасяващо, посочи депутатът от Синята коалиция.

По думите му обаче тази реформа "е невъзможна с кадри на БСП или с квалификация "детска педагогика". Прилагането на различни мерки на парче няма как да се случи, коментира Ваньо Шарков.

С действията си ръководството на БДЖ създаде усещането, че единствената му цел е да приведе дружеството към определени показатели, за да се покрият критериите за получаването на нов заем. Това не може да бъде реформа и се затвърждава усещането, че БДЖ се захранва със средства, за да бъдат източвани с корупция и непрозрачни сделки, отбеляза той. За да бъде спасено дружеството, реформата трябва да бъде защитена и обоснована икономически, политически и морално, посочи депутатът от Синята коалиция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини