От х:

Днес в x:

Фермери ще блокират границата. Преглед на регионалния печат

"Фермери с 500 машини тръгват към границата" вестник "Новинар юг". Идния понеделник фермерите ще блокират границата в района на Капитан Андреево, обявява председателят на земеделците в региона Тенчо Тенев. Стачката на земеделците ще е национална и тя ще е срещу намалените субсидии за земеделието през следващата година.

"Стачката спря три влака в Димитровград". И пак стачка ама повечето от димитровградските жепейци май не разбраха, че стачкуват. От 10-на влака тръгващи от местната гара, спряха само 3 според "Новинар". Според самите машинисти, спря само един влак, другите били спрени от ДРУГИ гари в Нова Надежда и Караджалово. Жепейците недоволстват срещу предвидените съкращения на 2 хил души и 150 влака.

"Опашка за дънери по 60 ст кубикът". Заради строежът на АМ "Марица" край село Александрово, се изсичат дърветата по трасето. Като социален жест към хората, те се продават за символичната цена от 3 лв кубикът. Дънерите пък са 60 ст/куб. Цели опашки от желаещи се записват на списъци за получаване на дървата.

"Министър Игнатов отряза Димитровград за школски автобуси". В Димитровград имат 6 школски автобуса, трябват им 9. Министерството на образованието засега няма допълнителни.

"Хванаха арабски цигари на кльона". Тир и Джип се лашкат по черенпът през бивша застава на границата за да прекарат 540 мастербокса контрабандни папироси. Контрабандистите са действали през ноща, оборудвани са били с уреди за нощно виждане. Задържани са димитровградчанин и казънлачанин

"Стачка спря влаковете по гарите" чело на "Хасковска Марица"-обширен репортаж от железничарският протест и проблемите в бранша.

"Обраха бижутерия в центъра на Хасково" над главата. Магазинът за сребърни накити на Митко Димитров бе отарашен от крадци около 5.30 сутринта. Вратата е била взломена. По време на обирът се задейства СОТ и крадците се изнасят скоростно. Бързали са толкова, че са изтървали част от плячката по земята.

"Григор вика баща си за треньор" След като внезапно се раздели с личния си треньор, хасковският супер талант Григор Димитров остана без наставник.За първият турнир от Големия Шлем, Гришо ще разчита на първият си треньор-баща си Митко Господинов. Той ще пътува до Австралия за Австрайлийското открито по тенис през януари.

"Отстраниха Иван Ванчев". Окръжният прокурор Иван Ванчев е отстранен от длъжност за 6 месеца. Това реши висшия съдебен съвет. Мотивът за отстраняването е уронване на престижа на местната власт. Сменя го Розалин Трендафилов.

Това бе по-интересното накратко.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини