От х:

Днес в x:

Пак отложиха делото БИЛЛА, кметът бил командирован в Гърция

Заради командировка в Гърция кметът Георги Иванов е поискал писмено от хасковския окръжен съд делото срещу него по казуса БИЛЛА да бъде отложено. Писмото му днес бе прочетено в залата от председателя на съдебния състав Росен Русев. Командировъчната заповед на градоначалника била подписана от шефа на общинския съвет.

От призованите четирима свидетели се явиха само двама – Наталия Любенова и Наско Нанев. И двамата бяха общински съветници по времето, когато БИЛЛА искаше обратно парите си, а общината не им ги връщаше. Не се явиха колегата им Красен Ангелов и счетоводителката в администрацията Станка Велчева, която била в Канада.

Адвокатката на кмета Розалина Апостолова също била възпрепятствана и не присъстваше днес в залата.

Процесът за умишлена безстопанственост срещу кмета Георги Иванов се води от 2009 година. От октомври миналата година на практика не е имало съдебно заседание, защото всичките бяха отлагани поради заболяване, първо на кмета, после на съдията, после отново на кмета, сетне заради неотложен ангажимент на адвокатката Розалина Апостолова. Следващото заседание бе насрочено за 12 декември.

По делото БИЛЛА кметът е обвинен за нанесени щети на общината в размер на 113 000 лв. Това е лихвата по сумата от 300 х. лв., която търговската верига бе превела за разчистване на терен за построяване на магазин. Това стана през 2003 година.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини